Kılıçdaroğlu grup konuşması

Kılıçdaroğlu grup konuşması

Cumhuriye Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere ve vekillere seslendi. CHP liderinin hedefinde her zaman olduğu gibi yine hükümet ve Başbakan Erdoğan vardı.

Hükümetin yargıyı ele geçirmek için uğraştığını kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da sert çıktı ve 'Padişah mısın sen kardeşim' dedi.

Öte yandan eski Hürriyet yazarı Oktay Ekşi Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Ekşi Kemal Kılıçdaroğlu ile kürsüye çıktı. CHP'ye katılmaktan memnuniyetini dile getirdi. Kısa bir teşekkür konuşması yapan Ekşi sözü Kılıçdaroğluna bıraktı.

İşte CHP liderinin açıklamalarından satır başları

Ekşi'nin gelmesinden mutluluk ve onur duyuyoruz. 'Bağımsızlık benim karakterimdi' dedi. Kalemini satmadı. Ama AKP ile beraber CHP'yi de eleştirdi. Tekrar hoşgeldin diyoruz.

5 ŞEHİDİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ

Çalışan gazeteciler gününü de kutluyorum... Ayrıca şehit olan 5 subayımıza da Allah'tan rahmet diliyoruz...

Haftasonu narenciye üretimi yapılan üreticiyle görüştük. Orada da halkın başka sorunları var. Kuşadası'nda Romenlere gittik ayağımıza çağırmadık. Kalabalık bir grup ile gittik sorunları dinledik nasıl çözülmesi gerektiğini dinledik. Onlar insan gibi yaşamak oy kullanmak seçmek ve seçilmek istiyorlar. Onlar çoğu zaman görülmezden gelinmiş. Açılım dediler bulundukları Sultan mahalesinden onları çıkardılar buna da çözüm dediler. Biz toplumun her kesimine ulaşacağız... Aramızda çok sayıda muhtar var sorunlarını biliyoruz. Muhtarlık demokrasinin en saf, en duru yaşandığı alanlardır. Birileri gelir onlardan oy ister ve seçilir.

SORUNUNUZU KİM ÇÖZÜYORSA ONUN YANINDA OLUN

53 bin muhtarımız var ortak ses çıkarmalarını isterim. Sizin sorununuzu kim çözüyorsa onun yanında olun.

Her millet millet vekilini kendisi seçmelidir.. Muhtarların sosyal güvenlik haklarını devlet ödeyecektir. Kayıt dışılığa son. 53 bin muhtarımız var, demokrasinin güçlenmesine sizler de yardım edin

KIVIRCIK ALİ HEP ARAMIZDA OLACAK

Kıvırcık Ali, sazıyla sözüyle tanıdığımız bir usta, Allahtan rahmet diliyoruz. O bir halk ozanı, türküleriyle hep aramızda olacak.

TÜRKİYE'DE YOKSUL SAYISI GİTTİKÇE ARTIYOR

Başbakan'ı dinleyenler ülkede hiçbir sorun yok sanır, ama acılar öyle büyük ki! TÜİK'in araştırmasına göre; 2008'den 2009'a 818 bin kişi yoksullar sınıfına dahil oldu. 12 milyon 700 bin kişi bu ülkede yoksul. Türkiye büyüyordu, kalkınıyordu, nasıl da bu yoksul sayısı artıyor? Siz hiç bir AKP yöneticisinin 'cebimdem harcadım da yoksul oldum' diyenini duydunuz mu? Hepsi köşeyi döndü. Bunlar sadece kendilerini, yandaşlarını düşünüyorlar. Bunların amacı yoksulluğu çoğaltıp, yoksulları yönetmek. Yoksulluğu iliklerinde hisseden herkese sesleniyorum; sizi bu hale getiren 8 yıldır yönetimde olan AKP hükümetidir. Bunu unutmayın ve sandığa giderken aklınızda tutun.

NASIL BÜYÜYOR TÜRKİYE?

Yunanistan'ın nüfusu 10 milyon, Bulgaristan'ın 7.5 milyon. Türkiye'nin yoksul sayısı 12 milyon 700 bin. Nasıl büyüyor Türkiye?

Yolsuzluk sayısı. Artık sayı mayı kalmadı, yolsuzluk sıradanlaştı! Elazığ'da dönen dolapları basından takip ediyoruz. Bir savcı çıktı ben araştıracağım dedi. Elazığ'da şeytan üçgeni kurulamadı.

TÜRKİYE YASAKLAR ÜLKESİ

Yasaklarla mücadele. Başbakan artık istediği kanalı kapatabilecek. Padişah mısın arkadaşım sen. Başbakan işi gücü bırakacak atık TV izleyecek. 4. Murat'a bile böyle bir yetki yok. Türkiye yasaklar ülkesi haline getiriliyor. Şimdi biz yolsuzlukları dile getirdik onlarca dava açtılar. Sandılar ki geri çekileceğiz. Bizim yüreğimiz var. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Yargı sorunlarına ön yargıyla yaklaşmak en tehlikelisi. Yargıç ve Savcı açığımız var deniyor. Doğru. Bu açık sınavla karşılanır. Ama AKP böyle demiyor, ben sınav yapacağım istediğimi alırım diyor. O zaman yapma, istediğini hata. Diyorlar ki biz yaptık danıştay engelledi. Ama siz de kendi istediklerinizi almak istiyordunuz. Oysa Danıştay kararına bakıp onun gereğini yapması gerekli. Sözlü sınavda torpil yapıldığı kabul edildi.

Kamera konuldu kaldırmaya çalışıyorlar, özel hayatın gizliliği ihlali diyor.Dönüp diyor ki yargıyı çalışmıyor. Yargıyı çalıştırmayan kişi sensin.

BU NASIL ADLİ TIP

Adli Tıp kurumu bütün ülkelerde var. En yetenekli insanlar burada çalışır ama öyle bir noktaya geldi ki burayı da kendilerine benzettiler. Delille oynamak bir Adli Tıp'ın görevi olabilir mi? Kendi adamlarını atadılar. Hizbullah dosyaları Adli Tıp'ta 5 yıl bekledi.

Adalet Bakanı Yargıtay'a atama yapılması için HSYK toplantılarına katılmadı. Atama yapılmayınca da iş yükü artar. Engelliyorsunuz sonra da suçluyorsunuz.

Yasa çıktı, ama Bölge İdare Mahkemeleri yok. Niçin yasayı uygulamıyorsunuz. Sayın TBMM Başkanı çıkan yasaların nasıl uygulanıp uygulanmadığını gör bakalım.

Bir de Adalet Akademimiz var. Sözde mali ve idari açıdan özerk. Yalnız insanlardır savcılar. Küçücük odalarında önlerinde yüzlerce dosya ile uğraşırlar. Ama savcı her şeyi bilemez ki. Ona yardımcı olacak uzman ekipler olmalı. Polisin hazırladığı iddianamelere savcılar imza atıyor.

8 YILDIR YARGI İHMAL EDİLİYOR

Yani bir göz doktorunu alıyorsunuz beyin cerrahı olarak görevlendiriyorsunuz. Yargıda 7 bine yakın kadro açığı var. 8 yıldır Yargı ihmal ediliyor. AKP'nin düşündüğü bir şey var, yargıyı nasıl ele geçiririm. Parlamento siyasi otoriteye yargıyı teslim eden bir organ değildir. Yargıyı o kadar ihmal ettik ki hapishaneler insanlarla doldu taştı. Bunların büyük bir kısmı halen tutuklu.

YARGITAY'DAKİ DAVALAR

En çok davalar, elektrik hırsızlığı, karşılıksız çek... İktidar hemen Yargıtay'ı suçladı. Eğer siz iktidarsanız niye şikayet ediyorsunuz. Şikayet edecekseniz koltuklarınızı bırakınız. Bu sorunların tamamına yakınına çözüm önerileri var. 8 yıldır oturuyorlar. 8 yıldır ne yaptınız. Sadece biz değil yargıtay üyeleri de söyledi. Nihat Ömeroğlu yazmış. Uyan ey iktidar diyor. Üstelik bu yazıyı senin çok sevdiğin gazetede yazıyorum diyor. Sorunlar akılla ve mantıkla çözülmek zorundadır.

Ve şuna inanıyorum, güç olursak, birlik olursak çözemeyeceğimiz sorun yoktur.