Kılıçdaroğlu HDP oylarını istiyor
ensonhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"AHLAK BUNU GEREKTİRİR"

Kılıçdaroğlu gazetecilerin, "Sizden ayrılan isimlerin DSP’ye geçmesini nasıl değerlendiriyorusunuz?" sorusuna, "Eğer bir kişi CHP’den belediye başkanı seçilmiş ise halkın kendisine verdiği oyun arkasında durması lazım. Ahlak bunu gerektirir…" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu HDP oylarını istiyor

"KÜRT VATANDAŞLARIN DA OYUNA TALİBİZ"

Ardından Kılıçdaroğlu'na HDP ile ittifak soruldu. İttifak sorusuna temkinli yaklaşan Kılıçdaroğlu, "HDP ile bir iş birliğimiz yok. Böyle bir şey de söz konusu değil. Ama biz Kürt vatandaşların da oyuna talibiz. Herkesin oyuna talibiz. Bizim söylediğimiz sandıkta ittifaktır. Demokrasiden yana olandan yanadır. Tamamının sandıkta CHP’ye oy vermelerini isteriz. Demokrasiyi savunuyoruz. Yani tek adam rejimine karşıyız. Dikta yönetimlerine karşıyız. Bugün Türkiye bir dikta yönetiminin, dikta tehdidi altında… Demokrasiyi savunan tüm güçleri bu çerçeveyle bir arada olması lazım… Arzumuz bu..." ifadelerini kullandı.