Kılıçdaroğlu: İçişleri ve Adalet bakanı istifa etmeli
DHA

kılıçdaroğlu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Gaziantep'te Ankara'daki terör saldırısı hakkında konuştu. Patlamaların ardından Ankara Emniyet Müdürü'nün görevden uzaklaştırılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Faturanın gariban bürokrata kesildiğini ancak asıl sorumluların görevde olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANI İSTİFA ETMELİ

"İstifa etmesi gerekenlerin ayrılması lazım. İçişleri Bakanının ve televizyonda gülümseyen Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları veya azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var? Sonuçta faturayı bürokrata kesiyorlar. Ülkeyi bürokrat yönetmiyor ki, ülkeyi hükümet yönetiyor. Hükümetin başında Sayın Davutoğlu var. O hükümette İçişleri bakanı var, Adalet bakanı var. İstifa etmeleri gerekiyorsa onların istifa etmesi lazım. Bu işin bir siyasi sorumlusu vardır. Siyasi sorumlu ben değilim, buradaki esnaf da değil, Antepli de değil. Siyasi sorumlu kim; ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyorlar, faturayı aşağıdaki bir gariban bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmesi lazım ve ayrılmaları lazım. Demokrasi ve siyasi sorumluluk bunu gerektirir."

"IŞİD SALDIRISI OLDUĞU KESİNLEŞTİ "

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki saldırıların IŞİD tarafından yapıldığına ilişkin yöneltilen bir soruyu ise, "Kesinleşti, onu biliyorum" şeklinde yanıtladı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)