Kılıçdaroğlu: Kredi faizlerinin yüzde 80'ini sileceğim
ensonhaber.com

Kılıçdaroğlu: Kredi faizlerinin yüzde 80'ini sileceğim

Kılıçdaroğlu, partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, borç batağında yaklaşık 5 milyon insan bulunduğunu iddia ederek "Taahhüdü ihlal suçundan ötürü 1 milyon 220 bini mahkemeye verildi. 550 bin vatandaşımız mahkemede hapse mahkum oldu. 98 bin vatandaşımız hapse girdi ve çıktı. 500 bine yakın vatandaşımız hapse girmek için sıra bekliyor" dedi.

"KREDİ FAİZLERİNİN YÜZDE 80'İNİ SİLECEĞİM DEDİM"

Türkiye'nin yarı açık cezaevine çevrildiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Dedim ki kredi kartlarında ve Türkiye'de kredisindeki faizlerin en az yüzde 80'inini sileceğim. Koro halinde bağırıyorlar, 'Nasıl sileceksin, parayı nereden bulacaksın' diye. Devleti nasıl yönettiklerini biliyorum. Devletin ne olduğunu biliyorum. İyi ki 27,5 yılımızı devlete vermişiz. İyi ki 27,5 yıl devlet nasıl yönetilir, bunu öğrenmişiz. Burada devlete hiçbir yük yok arkadaşlar" değerlendirmesinde bulundu.

"VATANDAŞI BORÇ BATAĞINDAN KURTARACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, vatandaşı borç batağından kurtaracaklarını ifade ederek şunları kaydetti: "Bunu yapacağım. 500 bine yakın vatandaşımızı hapisten kurtaracağım. Ben bunu yapmadığım takdirde emin olun o zaman ben niye iktidar istiyorum ki vatandaşın derdine çözüm bulamadıysam. Ben niye iktidar istiyorum ki ben sizden sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Öyle 13 yıl değil, 4 yıl. 4 yılda Türkiye'nin kaderini değiştireceğim. 4 yılda hiçbir aile 'biz yoksuluz' demeyecek. 4 yılda hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 4 yılda değil, bir yıl içinde üniversitelerde yurt sorununu çözeceğim. 13 yılda çözemediler bir yılda çözeceğim."