Kılıçdaroğlu Ozan Arif'e övgü yağdırdı
ensonhaber.com

"EN BÜYÜK SİLAHLARI SAZLARI VE SÖZLERİDİR"

Grup toplantısı açılışında hayatını kaybeden Ozan Arif'i anan Kemal Kılıçdaroğlu, "Her ölüm aslında başka bir başlangıçtır. Mevlana ölümü farklı dillendirir.  Şeb-i Arus dediği Düğün Gecesi olarak dillendirir. Bizim Anadolu kültüründe ozanlar vardır, aşıklar vardır. Ozanlar ve aşıklar, halkın sesini sazlarıyla dile getirirler. Onların özelliklerinden bir tanesi; zulme karşı baş eğmezler. En büyük silahları sazları ve sözleridir. Bütün mücadeleyi bunun üzerine yaparlar. Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi şiirleriyle, sözleriyle, sazlarıyla dile getirirler.

Böyle bir ozan hayatını kaybetti. Ozan Arif. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif'in, diğer ozanlardan bir farkı yok. Aşık Veysel gibi..."

Kılıçdaroğlu Ozan Arif'e övgü yağdırdı VİDEO

KILIÇDAROĞLU'NUN BİLMEDİĞİ, OZAN ARİF'İN SOYER ŞİİRİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Ozan Arif'i kürsüden andı ancak unuttuğu bir gerçek var. 
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer'in, 12 Eylül döneminin en acımasız savcısı olarak bilinen babası Nurettin Soyer'le ilgili Ozan Arif'in yazdığı şiir...

Ozan Arif, darbenin hemen ardından başlayan baskı günlerince, ülkücülerin toplandığı Mamak cezaevindeki C-5 koğuşlarında Nurettin Soyer'in emriyle yaşanan işkenceleri şiirleştirmiş, çekilen acıları kağıda dökmüştü. 
Ozan Arif, şiirinde baba Soyer için bakın neler diyordu;

"Biri bu SOYER'de domuzun dölü!..

Sesinden tanıdım değilim deli.

Tenasül uzvuma ceryanlı teli

Takarak yaptılar benim sorgumu."