Kılıçdaroğlu Sarıkamış'ın 100. yılı için mesaj yayımladı

Kılıçdaroğlu Sarıkamış'ın 100. yılı için mesaj yayımladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıkamış'ın 100. yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, bir asrın Sarıkamış'ın üzüntüsünü unutturmadığını, geçen her yılda o büyük acının daha da ağırlaştını ve yürek yaktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bir asrın acısını, üzüntüsünü unutturamadığı hüzündür Sarıkamış. 100 yıl önce Sarıkamış'ta on binlerce askerimizin donarak ölmesinin, ellerinde tüfekleriyle şehit olmasının acısı öylesine derinlere nüfuz etti ki üzerinden bir asır geçmesine rağmen o büyük acı da üzüntü de hafiflemedi, her yıl giderek daha da ağırlaştı ve daha çok yürek yaktı. Kuşkusuz, hem içte hem de dışta hırsı boyunu aşmış iktidar sahiplerinin sorumsuz, dengesiz davranışlarından, onların bu davranışlarının neden olabileceği felaketlerden, Sarıkamış gibi yaşanan büyük acılardan çıkarılacak önemli ve tarihi dersler vardır.

Biz o nedenle hem içte, hem de komşularımızla ilişkilerde 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyor, barışı kendi gelecekleri, kendi çıkarları için feda edenleri dikkatli ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz."