Kılıçdaroğlu: Suriye ile barışı sağlayacağız
Detay Haber

kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Gazete Habertürk yazarı Yavuz Semerci moderatörlüğünde Gazete Habertürk yazarı Fehmi Koru, Gazete Habertürk yazarı Soli Özel, Cumhurhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Arif Erdem, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Gazete Habertürk ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu: Suriye ile barışı sağlayacağız

"SURİYE İLE BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ"

"Kılıçdaroğlu, Suriyelileri  göndermek istiyor" eleştirilerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 2 milyon Suriyeli bulunduğuna işaret etti.

Bunların bir kısmının kamplarda bir kısmının sokakta, durumu iyi olanların evlerde yaşadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bunun toplumun değişik kesimlerinde tepkiler doğurduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biz Suriye ile barışı sağlayacağız ve 2 milyon Suriyeliyi de kendi ülkesine göndereceğiz. Hükümet bunun bir kısmını alıyor, 'barışı sağlayacağız' kısmını görmüyor, 'Kılıçdaroğlu Suriyelileri gönderecek' diyor. Biz savaşın ortasına elbette insanları göndermeyiz. 'Ben ne için 5,5 milyar dolar harcadınız, bu para gereksiz' diye bir cümle de kullanmadım. Elbette Türkiye büyük bir ülkedir, elbette savaştan kaçan insanlara kucak açacaktır. Türkiye burada yanlış politika izledi, faturası da Türkiye'ye çıktı, eğer yanlış politika izlemese faturayı ödemeyecekti, Suriye'de bir tampon bölgede bunları tutabilirdi ama orası, sınırı kontrol edilemeyen bir bölge olarak ortaya çıktı, insanlar geldi. Sayıları konusunda rakam telaffuz ediliyor, ama kaç? Tümüyle kontrolden çıkmış durumda."

Mitinglerde kullandığı "Şu kadar işsiz varken Suriyeliler" söyleminin de eleştiriye neden olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, eleştirilere saygısı olduğunu söyledi.