Kılıçdaroğlu Suriyeli mültecilerin gönderilmesini istiyor
İHA

kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen 72. Ege Toplantısı’na katıldı.

SURİYELİLER BÜTÜN DÜZENİMİZİ BOZACAKLAR

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli mülteciler konusunda kendisinin eleştirildiğini belirterek, “Suriyelilere geri gönderin deyince vay efendim nasıl dersin? Suriyelilerin daha maliyetlerinin farkında değiliz. Yarın göreceksiniz bu insanlardan yeraltı dünyasının önemli aktörleri çıkacak. Bütün düzenimiz bozulacak. Bana inanmıyorsanız gidin Gaziantep’e validen, emniyet müdüründen dinleyin. Dört tür Suriyeli yaşar. Birincisi kamplarda, ikincisi maddi durumu iyi olan, üçüncüsü sokakta dilenen, dördüncü İzmir’i geçiş güzergahı görüp adalara giden Suriyeliler. Bu insanlık dramının tek sorumlusu biziz, Türkiye’dir. Durup dururken Esad’ı düşman ile ettik. Neymiş demokrasi yok. Sizin ülkenizde var mı? Buna Suriyeliler karar verir. Yarın bir gün biri gelip ‘sizde demokrasi yok’ dediğinde, içimizde savaş başlatırlarsa neden Suriye’ye itiraz etmediniz dediğinde ne diyeceğiz. O kadar büyük açmazlarımız var ki. Bütün itibarımız sadece Ortadoğu’da değil dünyada sıfırlanmış durumda” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Yarın göreceksiniz bütün düzenimiz bozulacak VİDEO

Kılıçdaroğlu Suriyeli mültecilerin gönderilmesini istiyor

“TÜRKİYE TAMPON ÜLKE Mİ?”

Sorunun Türkiye sorunu olmaktan çıkıp bir dünya sorunu haline geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi Suriye batağına soktuk, bakın bütün Avrupa ne halde. Şimdi bize bir şeyler dayatıyorlar. Suriyelileri, Afganları, Pakistanları göndereceğiz. Niye gönderiyor? Kayseri pazarlığı yapıyoruz. Gönderdiğimiz her Suriyeli için bir kişi alacaklarmış. Okumuşu, mühendisi, doktoru alacak, e diğerleri sen bak. Türkiye tampon bir ülke mi? Ben de şunu söyledim; ‘Biz size verelim 6 milyar Euro hepsini alın. Biz bunu böbürlenerek anlatıyoruz. İnsanlar arasında seçim yapılmaz. Bu insan haklarına aykırıdır. Hem Avrupa hem Türkiye’nin yönetimi insan haklarında sınıfta kalmıştır. Sahile vuran Aylan bebeğin sorumlusu kim? Ege Denizi’nde binlerce insan yatıyor sorumlusu kim?” dedi.

“TÜRKİYE MÜLTECİ KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR”

Mülteci konusunda Türkiye’nin üstüne düşeni yaptığını kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Doğruya doğru, eğriye eğri. Milyonlarca Suriyeliye az veya çok bakmıştır. Avrupalı seyretmiştir. Ne zaman ki göçler başladı, o zaman sesleri çıkmaya başladı. Suriye’de savaş çıkarken neden araya girmedin, müdahale etmedin? Bunları Avrupa’ya gittiğimde de söyledim. Türkiye’nin hangi sorunu varsa o sorunun çözümü konusunda çözümüz vardır. Her konuda görüşümüz vardır. Eksik, yanlış diyebilirsiniz. Ama bizim muhalefet olarak her konuda görüşümüz var” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)