Kılıçdaroğlu: Tarihi bir savunma yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından yaşanacak yargı sürecinde, nasıl bir yol izleyeceklerini açıkladı.

HDP'NİN MAĞDUR OLMASINA İZİN VERİLMEYECEK

"Mağdur olarak HDP gösterilmeye çalışılıyor. Biz, hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. CHP, bunların gerçek yüzünü ortaya koyacak.” diyen CHP Lideri, haksız yere casuslukla suçlanan Fransız Subay Dreyfus’unki kadar önemli bir savunma yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Tarihi bir savunma yapacağız

"MAHKEMEDE TIPKI DREYFUS KADAR.."

Kemal Kılıçdaroğlu, "Haklılığımızı ortaya koyacağız. Esas savunmamız, bizi suçlayanların suçlu olduğunu ortaya çıkartacak. Mahkemede tıpkı Dreyfus kadar önemli dünya tarihine geçecek bir savunma yapacağız. Bütün dünya bizim davamızı izleyecek ve bizim haklılığımızı, bizi suçlayanların haksızlığını tüm belgeleriyle görecek.

Dreyfus, kendi savunmasını yaparken önce suçlanan aydın ve yazarların suçsuzluğunu, sonra da kendi suçsuzluğunu ispatlamış ve kendisini suçlayanların suçlu olduğunu ortaya koymuştu. Tarih bizim haklı olduğumuzu yazacak." şeklinde konuştu.