Kılıçdaroğlu: Türkiye'deki yurt sorununu çözeceğiz
İHA

1

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda halkla buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Adana’da çıkan yangında öğrencilerin hayatını kaybetmesiyle büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.

Annelerin ve babaların çocukları daha iyi okusun, daha iyi bir dünyada yaşasın diye okula gönderdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki yurt sorunlarını çözeceğine dair söz verdi:

YANGIN MERDİVENİNE AÇILAN KAPILAR NİYE AÇILMADI?

"Eğer yurt yoksa herhangi bir yurda gönderirler. Anneler ve babalar dün yüreklerine ateş düşen bir konuma geldiler. Bir yangın sonucunda çocuklar kaybedildi. Yurda kim izin verdi? Hangi koşullarda izin verdi? Yangın merdivenine açılan kapılar niye açılmadı? O çocukların günahını kimler çekecek?

NEDEN YURT YAPILMADI

Acısını kimle çekecek bunların hiç birisinin cevabını şu anda bilmiyoruz. Hepsi masum bu çocukların. Anneler ve babalar çocuklarını getirdiler yurda teslim ettiler. Sormamız gereken ilk soru şu? Bu çocukları yurda getirmek için neden Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir yurt kurmadı? Orada bir yurt vardı yıkıldı neden bir yurt yapmadı? O anneler ve babalar güven içinde çocuklarını devletin yurduna teslim etme imkanı bulamadı?

BEN SÖZ VERİYORUM, YURT SORUNUNU ÇÖZECEĞİM

Eğer bir ülkede hükümet varsa, eğer bir ülkede hükümet kendi halkının kendi çocuklarını sorunlarını çözecekse 14 yıldır neden yurt sorunu çözülmez? Ben söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak söz veriyorum. Bir yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğiz. Her anne baba güven içinde oğlunu ve kızını teslim edeceği yurt yapacağız ve bütün imkanları olacak"

Kılıçdaroğlu: Türkiye'deki yurt sorununu çözeceğiz

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)