Kılıçdaroğlu yabancı basın ile buluştu
AA

ÅŸ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yabancı basının Türkiye temsilcileri ile, Swissotel The Bosphorus'da bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, yabancı basın mensuplarına FETÖ ile mücadele adı altında milyonlarca insanın mağdur edildiğini anlattı.

CHP Lideri ayrıca basına uygulanan baskının hızla arttığını, gazete ve TV'lerin kapatıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Öztürk Yılmaz eşlik etti.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Bu mu zafer? Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı" açıklamalarını sert sözlerle eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"BİZ LOZAN'I ONLAR SEVR'İ SAVUNUYORLAR"

"Lozan niye gündeme geldi? Bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken insanlar can derdindeyken Türkiye'nin 81 ilinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir? Lozan Türkiye'nin tapu senedi. Biz Lozan'ı savunuyoruz, onlar Sevr'i savunuyorlar. Sen Sevr'i mi savunuyorsun? Biz Ankara'yı savunuyoruz onlar İstanbul'u savunuyorlar. Biz Cumhuriyet'i savunuyoruz onlar hilafeti savunuyorlar. Biz vatandaşı savunuyoruz onlar kul olmayı savunuyor. O koltuğuma Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş.

Kılıçdaroğlu: Otur adam gibi Cumhurbaşkanlığını yap VİDEO

"OTUR ADAM GİBİ CUMHURBAŞKANLIĞINI YAP"

Ne hakkın var senin, tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı'ysan otur adam gibi Cumhurbaşkanlığını yap, tarih bilmiyorsan çağır tarihçiyi anlatsın. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez, ülkesini satamaz. Dün "Lozan tapu senedimizdir" diyeceksin, bugün "Lozan ülkeyi sattı" diyorsun, nasıl bir şey bu? Şimdi çıkıp "Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhunu sattı" diyecek. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız."

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan tepkisi

Diğer yandan Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan ile ilgili sözlerine yanıt vermişti:

"HALEN LOZAN'IN, LAİKLİĞİN KIYMETİNİ ANLAMADI"

"Halen Lozan’ın, demokrasinin, laikliğin kıymetini anlamadı. Lozan’ı eleştireceğine kendi döneminde Yunan bayrağı çekilen adalara baksın"

"OLMASAYDI, ŞİMDİ SENİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUN BİR ÜLKE DE OLMAYACAKTI"

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez. Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı"

Kılıçdaroğlu yabancı basın ile buluştu

Kılıçdaroğlu yabancı basın ile buluştu VİDEO

Kılıçdaroğlu yabancı basın ile buluştu

Kılıçdaroğlu yabancı basın ile buluştu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)