Kılıçdaroğlu'dan canlı yayında açıklamalar
Detay Haber

kemal kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları..

PKK BENİ HEDEF ALDI

PKK ‘hedefimiz Kılıçdaroğlu değildi’ açıklaması yaptı ama biz bunu inandırıcı bulmuyoruz. PKK beni hedef aldı. Bunda da amaç Türkiye’yi karıştırmak, iç savaş çıkartmak. Bize olay öncesi herhangi bir uyarı gelmedi. Önlemler olağan önlemlerdi.

FETÖ MAĞDURLARI İÇİN EKİP KURDUK

FETÖ mağdurları için partide bir ekip kurduk. Gelip bize başvuru yapabiliyorlar. Bu aslında Saray’da yapılan dörtlü görüşmede gündeme geldi. Liderlere KHK’lardan rahatsızlığımı anlattım. ve diğer genel başkanlara da mağdurlar için bir ekip kurulmasını önerdim. Şu ana kadar 25 bin kişi haksızlığa uğradığına dair bize ulaştı. Memurları hangi kriterlere göre açığa alıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 milyonun üzerinde FETÖ mağduru var. Açığa alınanların sayısı 100 bini buldu.

Biz niye mücadele ediyorsunuz demiyoruz. Mücadele tabii ki edin. Bizim söylemek istediğimiz, mücadelenin hukunun içinde olması gerektiğidir. Yoksa sizin darbecilerden bir farkınız kalmaz.

O TELEVİZYONLARDA TARAFSIZ PEK ÇOK KİŞİ HABER YAPTI

Terör örgütünün televizyon kanallarının kapatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "niye kapatıyorsun kardeşim" dedi.

Ahmet Hakan'ın "örgütün yayın organı mı olsun, 15 Temmuz darbesini yapan adamların..." şeklindeki itirazı karşısında ise Kılıçdaroğlu, "Hayır, hayır efendim. Şimdi bakın, o televizyonlarda sadece örgütün değil, ben o televizyon kanallarında pek çok kişinin haber, program yaptığını biliyorum." ifadelerini kullandı.

DANIŞMANIM BANA GÖRE FETÖ'CÜ DEĞİL

Şu ana kadar 66 yabancı heyetle görüştük ve FETÖ’yü anlattık. Sadece konuşma ile kalmayıp, Taksim Manifestosunu ve Yenikapı’da yaptığımız konuşmanın da ingilizcesini veriyoruz.

Danışmanımı FETÖ’cülükten içeri attılar. Çok başarılı, yurtdışında eğitim almış bir danışman. Kendisi milletvekili adayımızdı. Bana göre kendisi FETÖ’cü değil. Benim kardeşimi de FETÖ’cülükten yargılayabilirler. Kriter belirleyeceksinsiz. Şunu diyebilirler: ‘Cemaat derneklerine üye olanları FETÖ’cü olarak görüyorum’ böyle bir şey de yok.

Kılıçdaroğlu: Danışmanımın FETÖ'cü olduğunu sanmıyorum

ŞORT GİYEN HEMŞİREYE SALDIRI

Kabataş yalanı konusunda olağanüstü tepki veren kişinin buna ufak bir ‘doğru değil’ demesini beklerdim. Bunu demiyorsa, ‘ben herkesin cumhurbaşkanıyım’ diyemez. O kız şort giymiş olabilir. Herkesin yaşam ve inanç tarzına saygı göstereceğiz. Birisi bikiniyle denize giriyor diye karşı mı olacağım. Garip olan kısmı, saldırı olunca otobüste kimsenin tepki göstermemesi, daha garip olanı saldırganın serbest bırakılması… Daha daha garip olanı da tepkiler üzerine tekrar tutuklanması.

Kılıçdaroğlu: CHP’de FETÖ’nün sızması için ortam yok

DEMOKRASİ İÇİN ÖLÜME DE "HOŞ GELDİN" DERİZ

Demokrasi konusunda her türlü bedeli ödemeye hazırız. Ölüme, ‘Hoş geldin, sefa geldin’ diyebiliriz. Tablo çok iç açıcı değil. Demokrasi güçlenmesi gerekirken üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. 12 Eylül hukukunun tahkim edildiği bir sürecin içerisindeyiz.

CHP’de FETÖ’nün sızması için ortam yok.

Kılıçdaroğlu'dan canlı yayında açıklamalar