Kılıçdaroğlu'na göre darbeyi Atatürkçü subaylar engelledi
ensonhaber.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında darbe girişimi ile ilgili konuştu. Darbenin Atatürkçü subaylar tarafından engellendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "bunu Atarürkçü ve darbeye karşı çıkan subaylara borçlu olduğumuzu unutmamamız lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

DARBENİN GERÇEKLEŞMEMESİNİ ATATÜRKÇÜ SUBAYLARA BORÇLUYUZ

"Darbenin gerçekleşmemesini, darbeye destek vermeyen askerlere, Atarürkçü ve darbeye karşı çıkan subaylara borçlu olduğumuzu unutmamamız lazım. Darbe bir bütün içinde gerçekleşmedi. Ordunun büyük kısmı buna karşı çıktı."

Kılıçdaroğlu'na göre darbeyi Atatürkçü subaylar engelledi VİDEO

DARBECİLERİN GETİRDİĞİ HUKUK DEĞİŞMELİ

"Darbenin bir ülke için felaket olduğunu artık kabul etmemiz lazım. Darbe Türkiye'yi çok geriye götürdü. Biz ısrarla şunu soyluyoruz; Darbecilerin getirdiği hukukun değişmesi lazım. O zaman Türkiye'ye en büyük iyiliği yapmış oluruz. Bugün şikayet ediyoruz darbeciler diye, iyi de darbecilerin hukukunu sürdürüyoruz.

AB HANGİ ADIMLARI ATMIŞSA BİZ DE ATALIM

AB ile görüşmelerimiz var tam üyelik için. Diyorlar ki şu yasayı değiştirin. Biz neden kendi irademizle yapmıyoruz? AB hangi adımları atmışsa bizde TC olarak aynı adımları atalım tatamını yasalaştıralım..

AB uyum yasaları ne zaman parlamentoya gelse, her parti koşulsuz destek vermiştir. Tam demokrasiye ihtiyacımız var. Türkiye'yi darbe hukukundan arındırmak zorundayız.

Bağdat Caddesi darbecileri alkışladı

TSK'NIN YENİDEN YAPILANDIRILMAYA İHTİYACI VAR

Sayın Başbakan beni ziyarete geldiğinde TSK'nın yeniden yapıklandırılmaya ihtiyacı var dedi doğrudur. Hükümetin de böyle bir çalışması olabilir. Silahlı kuvvetler bizim uzmanlık alanımız değil işin uzmanları hangi konuda hangi kararları vermemiz gerekiyor bunun siyasi kanada aktarılması gerekiyor.

Ordu yeniden nasıl yapılandırılması gerekiyor bunun hakkında çalışma yapmamız gerekiyor. TSK bizim açımızdan, Türkiye açısından önemlidir.

DARBENİN GERÇEKLEŞMEMESİNİ ATATÜRKÇÜ SUBAYLARA BORÇLUYUZ

Darbenin gerçekleşmemesini, bunu darbeye destek vermeyen askerlere, Atarürkçü ve darbeye karşı çıkan subaylara borçlu olduğumuzu unutmamamız lazım. Darbe bir bütün içinde gerçekleşmedi. Ordunun büyük kısmı buna karşı çıktı."

Bağdat Caddesi'nde darbe sevinci haberiKılıçdaroğlu'na göre darbeyi Atatürkçü subaylar engelledi