Kılıçdaroğlu'ndan sert üslup uyarısına yanıt
ensonhaber.com

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aydınlarla gerçekleştirdiği toplantıda söz alan aydınlardan bazıları, son dönemde üslubunu sertleştiren Kılıçdaroğlu’na uyarıda bulundu.

"ORTASINI BULAMADIK"

Kılıçdaroğlu ise "Sert çıkınca ‘Neden sertleştiniz?’ diyorsunuz. Sert çıkmayınca Anadolu’daki vatandaş da ‘Neden masaya yumruk vurmuyorsunuz?’ diyor. Anlayacağınız, üslup konusunda bir türlü ortasını bulamadık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan sert üslup uyarısına yanıt

"SERT ÜSLUPTAN KAÇININ" UYARISI

Aydınların, “Türkiye yeterince kutuplaştı. Sert üslup bu kutuplaşmayı artırıyor. Size sert üslup yakışmıyor. Siz siyasete, ‘Gandi Kemal’ olarak adım attınız. Sakin güç olarak anıldınız. Sağduyunun sesi olmalısınız. Sert üsluptan kaçınmanız lazım” uyarısının ardından Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

"BİRİLERİ MEMNUN OLMUYOR"

“Herkesin sustuğu bir ortamda, birinin de haksızlıkları ve hukuksuzlukları dile getirmesi gerekiyor. Bir haksızlık varsa ona aynı sertlikte yanıt vermek gerekiyor. Bugün yaptığım da budur. Sert çıkınca ‘Neden sertleştiniz?’ diyorsunuz. Sert çıkmayınca Anadolu’daki vatandaş da ‘Neden masaya yumruk vurmuyorsunuz?’ diyor. Anlayacağınız, üslup konusunda bir türlü ortasını bulamadık. Sert de çıksanız, sakin de olsanız birileri memnun oluyor, birileri olmuyor.”