Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye salvolar

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye salvolar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’nin kullandığı geçersiz oylarla İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesinin ardından bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP KOLTUK DEĞNEĞİ

MHP'yi sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, MHP'ye koltuk değneği benzetmesi yaparak "AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı bellidir. Koltuk değneği bellidir. Onun için beklenen bir şeydi" dedi.

FARKLI BİR RUH HALİ İÇİNDE

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin kendisine yönelik sert sözlerinin sorulması üzerine; "Onu Bahçeli’ye sormak lazım. Bu, farklı bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyor Sayın Bahçeli’nin" dedi.

AK PARTİ-CHP KOALİSYONU

Kılıçdaroğlu, olası bir AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin ise şunları söyledi; "Sayın Davutoğlu ile görüşmeden bir yorum yapmam doğru değil. Biz gayet açık, net koalisyon için ilkelerimizi belirledik. Davutoğlu ilkelerimizi benimserse elbette ki koalisyon olma ihtimali yüksektir ama benimsemezse bu koalisyonun olma olasılığı düşüktür. Bizim düşüncemiz gayet açık.

Seçim sonrası atmosferin olumsuz bir sürecin içine sokulması elbette bizi üzüyor."

BU SORUYA CEVAP VEREMEDİ

AK Parti Meclis Başkanlığı’nı kazanarak psikolojik üstünlüğü yeniden kazandı mı? sorusu üzerine cevap vermek istemeyen Kılıçdaroğlu, "Ben bir şey söylemek istemiyorum" dedi.