Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Seni seviyorum

kemal kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda yapılan bölge toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na seslenerek "Seni seviyorum. İyi bir adamsın. Boynunda bir davul olduğunu biliyorum ama tokmağı artık eline al" dedi.

"MİT MİLLİ OLMALI"

CHP, MİT’in kendisini dinlediğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, MİT'le ilgili iddialarını kanıtlayacak başka belgeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'a, kendisini ziyarete gelmesi halinde gösterebileceğinin söyledi;

"MİT bizi dinliyor, AKP hükümetine servis götürüyor, bizi karıştırmak istiyor. Sen gerçek anlamda Başbakansan bunun belgesi hazır ama sen diyorsan ki ben sana söyleyeyim. 2 Şubat 2012 tarih veriyorum, Adalet ve Kalkınma Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ağabeyi bir konuşma yapıyor, 'Ey Kılıçdaroğlu, sen mercek altındasın senin nefes alışını bile takip ediyoruz' diyor. Elinde mercek var da beni izlemiyor ya, devlette bu işi yapan organlar var, Sen o dönem Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeydin, sen bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsan, Başbakanlık koltuğundan boşuna oturuyorsun. Sorun da bu zaten."

CHP'Lİ VEKİLLERLE İLGİLİ FİŞLEME İDDİASI

Kılıçdaroğlu, 13 Ağustos 2013'te MİT'in CHP milletvekilleriyle ilgili fişleme belgelerinin yayımlandığını hatırlatarak, "Peki Başbakan bu belgeleri bilmiyor mu, tamamını biliyor, isim isim biliyor. Davutoğlu bana diyor ki, 'Belge var mı elinde'. Çarşaf çarşaf yayımlandı, hangi belgeden söz ediyorsun ama istiyorsan ve ben devletimi, ülkemi seviyorum, kurumların yıpranmasını istemiyorum ama sen bir gün özel ziyaretime gelirsen sana görmediğin belgeleri de göstereceğim" diye konuştu.

"SENİ SEVİYORUM, İYİ BİR ADAMSIN"

Kılıçdaroğlu, sadece MİT'in değil devletin pek çok kurumunun millilikten uzaklaştığını iddia etti. Amasya ziyaretinde yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Amasya'ya gittim, CHP'ye oy veren mahalle muhtarları geldi. Kaymakam soruyor, 'Neden CHP'ye bu kadar oy verdiniz, sizin yolunuzu yapmayacağız, suyunuzu getirmeyeceğiz' diyor. Davutoğlu'nun bundan haberi yok mu, var ama ağabeyi izin verdiği ölçüde konuşuyor. Söylemiştim karikatür gibi adam. Emin olun öyle. Diyor ki 'Ben Başbakanım'. Dün ağabeyi esnafa konuşuyor. 'Size kredi açacağız' diyor. 'Borcunuzu kapatıp emekli olacaksınız' diyor. Davutoğlu seni seviyorum. İyi bir adamsın. boynunda bir davul olduğunu biliyorum ama tokmağı artık eline al. Ben senin için diyorum."

"BENİM GÖREVİM DEMOKRASİYİ KORUMAKTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esnafa kredi açıklamasıyla ilgili bir yetkisinin olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu Davutoğlu’na hitaben şunları söyledi;

"Sen Başbakansan demeyecek misin, 'Ey Cumhurbaşkanı benim görev alanıma sen neden müdahale ediyorsun. Bu ülkede sen misin Başbakan, ben miyim Başbakan. O tokmağı ver elime. O tokmak senin elinde olmayacaktır' bunu söyle. Çünkü ağabeyi Ankara'da. Sen Başbakan mısın, sanal Başbakansın. Ben sana söylüyorum. Adam gibi görev yap. Görev alanına müdahale ettirme. Görev alanına müdahale ettirirsen sen bu ülkede Başbakanlık yapamazsın. Benim görevim ana muhalefet partisi olarak ülkede demokrasiyi korumaktır. Herkes görevini yapacak. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı niye eleştiriyorum, milli olsun diye. Görevini yapsın, yasaların dışına çıkmasın diye. Seni niye eleştiriyorum, görevini yap diye. Görev alanına birisi müdahale etmesin diye. Sen bana teşekkür edeceksin. Göreceksin ben görevimi yapıyorum, sen görevini yapmıyorsun. Ağabeyinin sözünden çıkmıyorsun. O dairenin dışarısına çık. Biraz Başbakanlık koltuğuna otur, görevini yap."