Kılıçdaroğlu'nun ayağı madencilere uğurlu gelmedi

Kılıçdaroğlu'nun ayağı madencilere uğurlu gelmedi

Manisa'nın Soma İlçesi'nde bir madencilik firması tarafından işletilen Darkale kömür ocağında üretim geçici olarak durduruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yılbaşını geçirmesi ile adını Türkiye'ye duyuran madende, işçiler ücretsiz izinli sayıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERİN VİDEOSU İÇİN YIKLAYINIZ...

Kılıçdaroğlu'nun ayağı madencilere uğurlu gelmedi

ÜRETİME GEÇİCİ OLARAK ARA VERİLDİ

Uyar Madencilik tarafından işletilen günlük bin 500 ton kapasiteli ve 750 işçinin çalıştığı madenin İdare Müdürü Hakan Sevinç, dün saat 16.00 itibariyle üretime ara verildiğini söyledi. Darkale'de çıkarılan kömürün sadece Soma Elektrik Üretim A.Ş.'ye (SEAŞ) verildiğini ve bunun için de Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ile madencilik şirketi arasında ikişer yıllık "kömür alım sözleşmesi" imzalandığını belirten Sevinç, "31 Aralık 2010 tarihi itibariyle sözleşmenin süresi doldu. Şirket yönetim kurulundaki arkadaşlarımız Ankara'ya giderek, sözleşmenin uzatılması için TKİ Genel Müdürlüğü'nde yetkililerle bir araya geldi. Yönetim kurulumuz, aynı şartlarda üretime devam etmek istediklerini belirtti. Ancak karşı taraf bu kez olumsuz yaklaştı. Bunun üzerine de Ankara'daki arkadaşlarımız bizleri arayarak dün saat 16.00 itibarıyle üretime geçici olarak ara verilmesini istediler" dedi.

İŞÇİLER ÜCRETSİZ İZİNLİ

Hem sözleşme konusunda sorun yaşanması hem de Darkale madeninden çıkarılacak kömürlerin stoklanacağı bir alan olmadığı için üretimin durdurulduğunu kaydeden Sevinç, ''İşçilerimiz de ücretsiz izinli sayıldı. En kısa sürede sorunun çözülmesini ve 750 arkadaşımızın yeniden işbaşı yapmasını istiyoruz'' diye konuştu.

YENİ YILA KILIÇDAROĞLU İLE GİRDİLER

Gündüz vardiyası için madene gelen işçilerin durumu öğrendikten sonra evlerine gittikleri öğrenildi. Madende şu anda birkaç yetkilinin dışında kimse bulunmuyor. TKİ Genel Müdürlüğü ile yapılan kömür alım sözleşmesi kapsamında Darkale ocağından günde 30 kamyon kömür çıkarılıyor. Düşük kalorili olması nedeniyle sadece SEAŞ'a verilen kömürlerin çıkarılması için işçiler üç vardiya halinde çalışıyor. Darkale kömür ocağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni yılı işçilerle birlikte karşılaması ile adını duyurmuştu. (DHA)