Kılıçdaroğlu'nun dinlemelerden haberi var mıydı

Kılıçdaroğlu'nun dinlemelerden haberi var mıydı

Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın 2009 yılından beri Türkiye'yi dinlediği iddiası ortaya atılmış, Merkel ise iddiayı doğrulayarak dinlediklerini açıklamıştı. Türk Dışişleri, vahim gelişmeyle ilgili olarak düğmeye bastı. Alman büyükelçisi yüksek tondan uyarıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DİNLEMELERDEN HABERİ VARDI

Ancak Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel'in haberine göre, ortaya atılan bir iddia dinleme işlemini CHP'nin kapısına kadar taşıdı. İddiaya göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinleme olayından haberi vardı. Söz konusu iddiaya göre Kılıçdaroğlu, 2008 yılında partisinin grup başkanvekili iken iki kez Almanya'ya gitti.

ALMANYA İSTİHBARATINDA ÇALIŞAN TUNCELİLİ

Bu sırada BND ajanı olduğu belirtilen kişiler, Kılıçdaroğlu'na ulaştı. Bundan sonraki süreçte ise CHP adeta çalkalandı. Deniz Baykal, bir kaset operasyonuyla koltuğunu bıraktı. Diğer bir iddia da Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde yaşandı. Takvim'in edindiği bilgilere göre CHP liderine, seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BND tarafından dinlendiği bilgisi iletildi. Kılıçdaroğlu söz konusu bilgiyi, Almanya'da yaşayan Tuncelili A.K.'nın vasıtasıyla teyit ettirdi.

ERDOĞAN'A BİLGİ VERMEDİ

Ancak Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı bu konuda bilgilendirmedi. Öte yandan, BND ile ilgili çok önemli bilgilere ulaşıldı. Buna göre BND, 2009 yılından beri Türkiye'de 100 binden fazla kişiyi dinledi. İlk sırada ise siyasiler vardı.

ZABITA MÜDÜRLERİNE KADAR HERKES DİNLENDİ

Alman ajanlar; Erdoğan ve ailesi, valiler, vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet müdürleri, belediye başkanları, savcılar, gümrük çalışanları ve hatta zabıta müdürlerine kadar herkesi dinledi. Tüm bu gelişmeler üzerine Türkiye'deki ekipler de harekete geçti. Şimdi paralel ihanet çetesi tarafından yapılan yasadışı dinlemelerin Almanya'ya aktarılıp aktarılmadığı araştırılıyor.

ALMANYA TÜRKİYE'DE 3 DİNLEME İSTASYONU OLUŞTURDU

Almanya Türkiye'yi Bavyera Eyaleti'nde bulunan Bad Aibling'teki uydular üzerinden dinledi. Ancak Türkiye'deki üsler de aktif haldeydi. Buna göre Almanya, Türkiye'de 3 dinleme istasyonu oluşturdu. Bunlardan en önemlisi İstanbul Tarabya'daki Alman Başkonsolosluğu'nun yazlık rezidansıydı. BND, Trabzon'da bulunan askeri üs ile Mersin'de kurdukları bir dinleme merkezi üzerinden de Türkiye'ye kulak kabarttı.

HÜRRİYET GAZETESİ NEDEN SESSİZ KALDI

Alman ajanları, Türkiye'ye kulak kabarttı. Ancak Hürriyet gazetesi buna duyarsız kaldı. Zira Almanya'nın önde gelen medya grubu Axel Springer'in Doğan TV holdingte yüzde 25'lik hissesi var. Ayrıca Aydın Doğan, Almanya'da yayın yapan Bild gazetesinin de ortağı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann da Hürriyet'in yönetim kurulu üyesi...