Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısı konuşması

Parti grubu konuşmasına Tatlıses'e geçmiş olsun dileyerek başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın CHP'nin seçim vaatlerini eleştirmesine tepki gösterdi.

CHP lideri, 'Başbakan esmiş köpürmüş vay efendim nedir bu? Diyorlar ki Başbakan'la tartışmaya girme şekeri tansiyonu yükselir? Sen oğluna valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaptırıyorsun da el alemin çocuğu niye yapmasın.' şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları:

İbrahim Tatlıses'e geçmiş olsun diliyorum. Ailesini ve doktorunu aradım durumu hakkında bilgi aldım.

Vanlılar'a da geçmiş olsun diliyorum. Deprem atlattılar sevindirici şey can kaybı yok.

SENİN OĞLUN 21 GÜN ASKERLİK YAPTI

Aile sigortasını hayata geçireceğiz. Taşeron işçiliği bitireceğiz. Dedik ki askerliği indireceğiz. Başbakan esmiş köpürmüş vay efendim nedir bu? Diyorlar ki Başbakan'la tartışmaya girme şekeri tansiyonu yükselir? Sen oğluna valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaptırıyorsun da elalemin çocuğu niye yapmasın. Yaz aylarında askerlik diyoruz ne alaka diyorlar, senin dünyadan haberin yoksa ben ne yapayım. En geç 2 yıl içerisinde üniversitelerin yurt sorununu çözeceğiz.

Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlik sözleri - TIKLA İZLE

YÖK'ü de harçları da kaldıracağız. Engelli kardeşlerimiz de öğretmen adayları da merak etmesinler. Onlar iktidarlarında muhtıra verenlere madalya takıyorlar biz muhtıra verenlerden hesap soracağız.

Sen ve çevren dört çekerli arabalara biniyorsun sen kim milletin derdini bilmek kim.

AVRUPA BİRAZ GEÇ UYANDI AMA..

Yurt dışında gazetecilere yapılan operasyonlar büyük bir kaygıyla izleniyor. AP raporu açıklandı. Önce güçler ayrılığına vurgu yapılıyor. Bu reform dediğiniz değişiklik gerçekleşirse yargı yürütmenin emrine giriyor diyorlar. Biraz geç uyandılar ama olsun.

Ne yoksullukla, ne de yolsuzluklarla mücadele ettiler. Türkiye'yi kocaman hapishaneye döndürdüler. Kimse yazı yazamıyor. Bugünkü gazetelerde var arkadaşlar. Bir milletvekili adayı Amasya'da diyor ki 'Bak bizimle ilgili olumsuz haber yapma bak gazeten kapanır' diyorlar. İşte ileri demokrasi..

BUGÜN AKP STATÜKOCU

Dün reform yapıyorum deyince seni destekleyenler bugün buralarına kadar geldi ve yeter dedi. Dön kendine bak. Ama seni o koltuktan indireceğim. Daha düne kadar AKP'yi yere göğe sığdırmazlardı: AKP özgürlükçü, CHP statükocudur. Tablo şimdi 180 derece döndü. Şimdi anladılar ki AKP eski AKP değil. Bu AKP statükocu yoksulların onuruyla oynayan bir AKP.

AKP habercilerden intikamını aldı ve sizin yıpranma payınızı elinizden aldı. Yıpranmakmış.. Bize dediler ki milletvekillerine yıpranma hakkını verelim gazetecilere de verelim dediler. Kabul etmedik.

SANAYİCİ İLE İLGİLİ DE PROJELERİMİZ VAR

CHP olarak onları daha çok rahatsız edeceğiz. Sanayici için de KOBİ'ler için de projelerimiz var. Herkesin mutlu olabileceği projelerimiz var.

Gazeteciler haber peşinde koşar ama gazeteciler yürüyorsa bir sorun var demektir. 68 gazeteci hapis ise orada bir sorun var demektir. O sorunları artık hepimiz görüyoruz. Bir dönem gizleniyordu bu sorunlar.

Biz baskı arttıkça özgürlük sesimizi daha fazla dillendireceğiz. Baskı arttıkça ülkenin içinde bulunduğu açmazları daha iyi anlatacağız. Yılmayacağız.

Her yıl 14 Mart'ta TIP Bayramı kutlanır ama bizde bayram değil. Kime anlatacaklar dertlerini. Adamın derdine bak göstericinin elinde Che afişinin ne işi var? Üniversitede görev yapan Profesör diyor ki 'Öğrencilerime daha fazla vakit ayırmak istiyorum.' Yanlış bir şey mi istiyor?

HEKİM OLMAK KOLAY MI?

Hekim olmak kolay mı? Hayır. Önce yüksek puan alacaksın sonra 6 yıl okuyacaksın sonra TUS sınavını kazanıp 4 yıl sonra uzman olacaksınız. Ve devletin verdiği aylıkla geçinmeye çalışacaksınız. Ne istiyor bu insanlar kulak vermek lazım.

Biz sorunları akılcı çözeceğiz. STK'larla bir araya gelerek çözeceğiz. Atanamayan öğretmenler aramızda. Gittiğimiz her yerde bu konuda bir pankart karşımıza çıkar.

Şimdi ben size bazı gazetelerdeki haberlerden küçük alıntılar yapacağım. Şimdi düşünün öğrenci var öğretmen var okul var okuyamayan çocuklarımız var. Çift eğitim yapan okullarımız var peki eksik olan ne? Siyasi irade. AKP'de eksik olan irade bizde var. Biz eğitime herkesten fazla önem veriyoruz.

İLKOKUL ÖĞRENCİSİ KIZ, BABASI İÇİN İŞ İSTEDİ BENDEN

8 Mart'ta Mardin'e gittik. Tam bir açık hava müzesi gibi bir kent. Onlara aile sigortasını anlattık. Ve yine Mardin caddelerini sokaklarını gezdik. İlkokul öğrencisi küçük bir kız yanıma geldi ve babasına iş istedi. Bu tablo bir insanlık dramıdır. Siz milyonlarca kişiyi işsiz bıraktınız. Onlara dedim ki Sayın Başbakan burada 78 tesisi açtı orada 78 kişiyi işe almadı mı? Mardinliler bizi dinliyorlardır. Siz milleti kandırıyorsunuz 78 tesis açtım diyorsun 78 tesis ortada yok. Badana boya yapıyorsunuz tesis açıyorsunuz. Organizasyon müthiş ama sonuç fiyasko. Beyefendi İskenderun'a tesis açılışına gitmiş.

Mardin'de bir kamyoncu geldi ve dert yandı. Bir Kıbrıs gazisiyle karşılaştık. 372 lira maaş alıyor. Ev kirası verecek çocuklarına mı bakacak? Dedim bunları Recep Bey'e söyle. Dedim Recep Bey duymaz, cep telefonunda konuş Recep Bey duyar.

Biz gecekondu bir parti değiliz. Biz bu ülkeyi adam gibi yönetmek istiyoruz. Hedefimiz bu.Yeniliğe açığız, özgürlüğü istiyoruz, özgür basını savunacağız. Sanayici de özgür olacak. Hiç bir esnaf korkudan konuşamıyor. Sandıkta görüşeceğiz.

NEREDE 18 MİLYAR DOLARLIK KAÇAKÇILIK

2007 yılında Başbakan grup toplantısında konuşuyor. Akaryakıt kaçakçılığından bahsediyor. Türkiye'nin petrol ithal ettiği ülkeler Türkiye'nin 27 milyar dolarlık petrol ithal ediliyor. Türkiye'nin rakamları ise 9.3 milyar dolar. ÖTV'yi, KDV'yi eklediğinizde bu fark 38 milyar dolara çıkıyor. Peki nerede bu fark? Bu fark kaçakçıların cebine giriyor. Bu fark maliyemizden hazinemizden çalınıyor. Sonra diyor ki biz bunun incelenmesi için gereken yapılsın. 17 milyar dolarlık bir yolsuzluktan söz ediliyor. Rapor elimde. Raporun 42. sayfası. Soruşturma incelemeleri tamamında gerek TCK gerek kaçakçılıkla ilgili takibe gerek yok diyor. Hesap sorar hiç bir şey olmamış. Bu 48 ülkenin kaydı nerede niye müfettişlere verilmedi, kim engelledi, hangi güç engelledi? Onlar sanıyor ki başbakandır konuşur birileri de unutur. Biz unutmayız. Önümüzdeki grup toplantısında bunun yanıtını ver eğer yanıtını vermezsen çık özür dile. Ben daha önce camilerde yapılan yolsuzlukları sordum tık yok. Dün de kendisine rüşveti toplayan kişinin tuttuğu defterin fotokopisini gönderdim. Benim haberim yok diyemez önünde duruyor o defter. O yolsuzluğu yapanı da Ergenekoncu yaptılar ve avukatıyla birlikte Silivri'ye gönderdiler. Sonuna kadar takip edeceğiz, milleti soy, milleti soyanlara da ses çıkarma! Buna izin vermeyeceğiz.

Mühür bir belediyenin namusudur. Belediye'den izinsiz mühür kullanılır mı?