Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak konuşması
İHA

kılıçdaroğlu

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler öncesinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin hükümete gelmesiyle tersanelerde ve maden ocaklarında istihdamın artacağını belirtti. İşçinin yanında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"EMEKTEN YANAYIZ"

"Sevgili madenciler, hiç endişe etmeyin. Bir şeyi unutmayın. Biz Ecevit geleneğinden geliyoruz. Emekten yanayız. Alınterinden yanayız. Gruplu işçi, kadrolu işçi ayrımını yapmayacağız. Herkesin kadrosu olacak. Eşit işe eşit aylık vereceğiz. Bunu bütün işçi kardeşlerime, Zonguldak’a, bütün işçi kardeşlerime söyleyin. Şundan emin olmanızı isterim. Karadeniz Ereğli’den söylüyorum, bütün Türkiye duysun. Bütün sanayiciler, çiftçiler, esnaf-sanatkar duysun. Bütün emekliler, işsizler duysun. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sizin için çalışıyorum ve çalışacağım. Türkiye’nin en güzel yerinde yaşıyorsunuz.

"İŞ VE İSTİHDAM OLUŞTURACAĞIZ"

Mavinin, yeşilin en güzel tonları burada. Burada işsizlik var çözeceğim. Tersaneler kullanılmıyor. Herkes evine huzur içinde dönerdi. Şimdi bu tersanelerde 500-600 kişi çalışıyor. Emekten yana çalışacağız. Üretimden yana çalışacağız. Tersaneci kardeşlerim siz de hiç merak etmeyin. Sizin için bu ülke kendi gemisini üretecek. Onlar beceremediler tersaneleri kapattılar. Biz becereceğiz; iş ve istihdam oluşturacağız"

Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak konuşması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)