Kilis-Gaziantep karayolunda askeri konteynerde yangın
DHA

Kilis-Gaziantep karayolunun 11. kilometresinde yer alan geçici konteyner bölgesindeki askeri alanda sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Yangın, zaman zaman mühimmat bölgesinden küçük çaplı patlama seslerinin duyulmasına neden oldu.

Kilis-Gaziantep karayolunda askeri konteynerde yangın

Olay yeri yakınından geçen yol çift yönlü araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri ise mühimmat patlamaları nedeniyle bölgeye yaklaşmakta zorlandı.

FIRAT KALKANI'NA KATILAN ASKERLER KALIYOR

Söz konusu askeri birlikte; Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerler bulunuyordu.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ: 10 YARALI

Geçici konteyner bölgesinde askeri alanda sabaha karşı başlayan yangın söndürüldü. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, dumandan etkilenen 10 askerin tedavi altında olduğu belirtildi.

Kilis-Gaziantep karayolunda askeri konteynerde yangın

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Kilis Valiliği konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "Kilis-Gaziantep karayolunun 15 inci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır."

Kilis-Gaziantep karayolunda askeri konteynerde yangın VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)