Kimsesi olmayan hasta taburcu edilemiyor
ensonhaber.com

hasta

Beyin damarlarındaki tıkanıklığa bağlı olarak sağ tarafı tamamen felç olan Doğan Şen, Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden nakledildiği 25 Ağustos 2015 tarihinden bu yana özel bir hastanede yaşamını sürdürüyor.

6 ay önce tedavisinin tamamlanmasına karşın hiçbir yakını olmadığı için hastaneden alınmayan Şen, tek kişilik bir odada kalmaya devam ediyor.

HİÇBİR AKRABASINA ULAŞAMADIK

Huzurevinin hastayı yer olmadığı için kabul etmediğini ifade eden hastane başhekimi Atilla Barkan, tüm araştırmalara rağmen hastanın bir yakınına ulaşamadıklarını, gidecek yeri olmadığı için de hastane olarak sokağa bırakamadıklarını söyledi.

Geldiği günden beri Doğan Şen'in tedavisi ile yakından ilgilenen Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Şahan, şöyle dedi:

"BAKIMEVİ ARIYORUZ"

"Geçen yıl hastanemize nakil geldi. 11 aydan beri bizimle birlikte. Sağ tarafı tamamen felç. Dili de felçten dolayı tutuk, konuşamıyor. Altı bağlı, tuvaletinin kontrolünü yapamıyor. Ancak şuuru açıldı. Hastanede kalmadan da, birisinin kontrolünde yaşayabilir. Şu an için hastanede değil huzurevinde bakılması gereken bir hastadır. Kimse almayınca hastamızı sokağa bırakamadık. Kışı burada geçirdi, yaz geldi halen daha alan yok. Solunum yetmezliği de var. Ama yemeğini kendi kendine yiyebiliyor. Konuşulanları anlıyor ama konuşamıyor. Tedavisi tamamlanmasına rağmen 6 aydan beri hastanede tutmak zorunda kaldık. Kendisi de hastanede kalmaktan çok sıkıldı. Bir bakımevi arıyoruz."