Kıraç: 1930'lu yılların aydınlık Türkiye'sini istiyorum
ensonhaber.com

Geçtiğimiz yıllarda Cem Karaca ile birlikte verdiği bir röportajda "Müslümanım, milliyetçiyim, komünistim, Atatürkçüyüm" diyen rock şarkıcısı Kıraç nasıl bir Türkiye istediğini anlattı.

Kıraç: 1930'lu yılların aydınlık Türkiye'sini istiyorum

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses’e konuşan Kıraç, "Senin istediğin nasıl bir ülke?" sorusuna “Atatürk Türkiye’si” yanıtını vererek sözlerinin devamında şunları söyledi;

"1930'LU YILLARIN AYDINLIK TÜRKİYE'SİNİ İSTİYORUM"

"Atatürk'ün Türkiyesi. Ben CHP içindekilerin bile tartışmaya açtığı 1930'lu yılların aydınlık Türkiye'sini istiyorum..

Anneyi sevmek gibi seviyorum ben Anadolu'yu. Koşulsuz. Başka nedenlerim de var tabi. Ben Atatürk'ün dediği gibi Türklerin en aşağı 7000 yıldır Anadolu'da olduğunu düşünüyorum. Ben Türk insanının, Türklerin, dünyayı aydınlatan güneş olduğunu biliyorum. Dünyayı aydınlatan güneş, dünyaya medeniyeti getiren ülkedir, Türkler ve Türkiye.”

“TÜRK ORDUSU SAVAŞI KAYBETTİ”

“Türkiye siyasi olarak da, ekonomik ve askeri olarak da tamamen Batı'ya bağımlı. Şu anki, şu günkü sorunumuz bu” diyen Kıraç şöyle devam etti:

“Türkiye 90'ların sonunda Amerika'dan kurtulabileceğini düşündü. ‘NATO'nun dışında olabilir miyim?’ diyen bir ordu vardı. Ordunun başına ne geldiğini gördük. Türk Ordusu o savaşı kaybetti.”