Kırıkkale ve Zonguldak'ta şehit polislere son veda
İHA

2

Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin sabah terör örgütü PKK’nın önceden yola döşedikleri patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen polis memurlarından Bekir Ferhat Kaya’nın (22) ve Nebi Gündoğan’ın (30) naaşları uçakla önce Ankara’ya daha sonra karayoluyla Kırıkkale’ye gönderildi.

CENAZEDE PKK'YA LANET YAĞDI

Şehit polislerin cenazesinde terör bir kez daha lanetlenirken, terör örgütü PKK’ya da lanet yağdı. Cenaze töreninde şehidin yakınları ve arkadaşlarının ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi. Şehit polislerinin fotoğraflarına ve al bayraklı tabutlarına sarılan yakınları teselli aradı.

Kırıkkale ve Zonguldak'ta şehit polislere son veda

"ŞEHİDİM HAKKINI HELAL ET" SLOGANI ATILARAK TEKBİR GETİRİLDİ

İl Müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı cenaze namazında gözyaşları sel olup akarken törene katılanlar "kahrolsun PKK, Şehidim hakkını helal et" şeklinde slogan atarak tekbir getirdi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Bekir Ferhat Kaya’nın naaşı Kırıkkale şehitliğinde şehit polis memuru Nebi Gündoğan’ın naaşı ise Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyünde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Kırıkkale ve Zonguldak'ta şehit polislere son veda

ZONGULDAK'TA DA ŞEHİDE SON VEDA

Diğer yandan Iğdır’daki terör saldırısı sonucu şehit edilen diğer bir polis memuru Yusuf Yelkenci de Zonguldak'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Zonguldaklı polis memuru Yusuf Yelkenci’nin cenazesi, Kozlu ilçesindeki baba ocağından alınarak Merkez Aziziye Camii’ne getirildi.

Kırıkkale ve Zonguldak'ta şehit polislere son veda

DAYIYA ÖPÜCÜKLE SON GÖREV

27 yaşında şehit edilen Yusuf Yelkenci’nin 3 yaşındaki Ahmet Furkan isimli yeğeni, dayısının tabutu başından ayrılmadı. Sık sık dayısının tabutunu ve fotoğrafını öpen Ahmet Furkan, elindeki oyuncak arabayla bir süre dayısının tabutu üzerinde oyun oynadı. Çevredeki vatandaşların bakışları arasında oyun oynayarak dayısının tabutunu öpen Ahmet Furkan, bir süre sonra alandan uzaklaştırıldı.

Kırıkkale ve Zonguldak'ta şehit polislere son veda

ALANI DOLDURAN ÇOK SAYIDA VATANDAŞ DUA ETTİ

Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı cenaze namazında alanı dolduran çok sayıda vatandaş şehit polis memuru Yusuf Yelkenci için dua etti. Alanı dolduran vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamayarak duygulandı. Yelkenci’nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Belediyesi’ne ait cenaze aracına taşındı. Şehit polisin cenazesi defnedilmek üzere Kozlu ilçesine bağlı Üçköy’e götürüldü.

Kırıkkale ve Zonguldak'ta şehit polislere son veda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)