Kırklareli'de drift yapan sürücüye 9 bin lira ceza
İHA

Kırklareli'de trafikte drift yaparak ilerleyen sürücü şehir içi güvenlik kameralarına yakalanınca, polis tarafından inceleme başlatıldı.

Sürücünün kimliğinin O.Y. olduğunu tespit eden polis, sürücüye ve araç sahibine drift yapmaktan ve ehliyetsiz araç kullanmaktan toplam 9 bin 46 TL idari para cezası uyguladı.

Sürücü hakkında da trafiği tehlikeye düşürmek suçundan soruşturma başlatıldı.

Drift yapan ehliyetsiz sürücüye 9 bin 46 TL ceza VİDEO

POLİSTEN KAÇTI

Durak Mahallesi’nden E-5’e bir sürücünün drift yaparak ilerlediği ihbarını alan polis ekipleri sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Ancak trafiği tehlikeye düşürerek hızlı bir şekilde seyir halinde olan O.Y. isimli sürücü polisten kaçarak kayıplara karıştı.

KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Sürücünün peşini bırakmayan Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaptıkları teknik takip sonucu kent içindeki ilçe içindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yapılan inceleme sonunda O.Y.’nin siyah otomobiliyle en son İstasyon Caddesi ışıklar bölgesinden drift yaparak Edirne istikametine döndüğü görüldü. Kamera kayıtlarından plakası da tespit edilen O.Y.’nin yakalanması için polis çalışma başlattı.

EVDE YAKALANDI

Takip sonucu polis ekipleri O.Y.’nin adresine gitti. Evinde bulunan O.Y.’nin ehliyetine daha önceden el konulduğunu tespit eden polis ekipleri, O.Y.’ye ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 18 TL, araç sahibine de ehliyetsiz bir kişiye aracını verdiği için 2 bin 18 TL para cezası kesti.

Bunun yanı sıra O.Y.’ye drift yaptığı için de 5 bin 10 TL para cezası kesildi. Yaşanan olayla ilgili polis ekipleri, toplam 9 bin 46 TL para cezası kesmiş oldu.

Öte yandan, yapılan tahkikat sonucunda O.Y. hakkında “Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek” suçundan dosya açıldı. O.Y. en kısa sürede, bu suçlamayla hakim karşısına çıkacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)