Kırklareli'nde kar yağışı etkisini gösterdi

Kırklareli'nde kar yağışı etkisini gösterdi

Kar yağışının, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Eskişehir'de de etkili olması beklenirken, çarşamba ve perşembe günleri kıyı kesimler hariç yurdun tamamına yakınını etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.

KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETRE

Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 3, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkinde 5, Kofçaz ilçesinde ise 1 santimetreye ulaştı. Dereköy'de bazı vatandaşlar, kar yağışıyla kar topu oynadı. Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise araç sürücüleri, zor anlar yaşadı.

KAR KÜREME ARAÇLARI ÇALIŞIYOR

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Dereköy Sınır Kapısı, Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 1, merkezde ise 3 derece ölçüldüğü Kırklareli'de, kar yağışının 11 Mart Salı gününe kadar sürmesi bekleniyor. Kar yağışının, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Eskişehir'de de etkili olması beklenirken, çarşamba ve perşembe günleri kıyı kesimler hariç yurdun tamamına yakınını etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.