Kırmızı ışık ihlalinde sürücüden ehliyeti geri alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen "Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada trafik kuralları ihlallerini azaltmaya yönelik yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti.

KIRMIZI IŞIK İHLALİ TEKRARINDA EHLİYETE EL KONULACAK

Son 5 yıl i̇çi̇nde kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana gelen 17 bi̇n 682 kazada toplam 140 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 35 bin 573 kişinin ise yaralandığını aktaran Soylu, "Bu i̇ti̇barla kırmızı ışık ihlalleri̇ni̇n tekrarında, ehli̇yeti̇n geçi̇ci̇ olarak geri̇ alınması i̇çi̇n çalışmalar yapılacaktır. Karayolu trafik güvenliği kurulunun Bakanlıklararası Koordinasyon, etken karar alma ve uygulama misyonunu gerçekleştirebilmesi i̇çi̇n yapısının değiştirilerek üst düzey temsil sağlanmasına çalışılacaktır.

Kırmızı ışık ihlalinde sürücüden ehliyeti geri alınacak

SAHTE RAPOR ENGELLENECEK

Yol kenarı deneti̇m istasyonlarında yapılan denetimlerde, Ulaştırma Bakanlığına bağlı deneti̇m personeli̇ tarafından trafik, takograf ve ceza uygulaması yapılabilmesi için Ulaştırma Bakanlığı ile beraber çalışacağız. Psiko teknik değerlendirme raporlarında, sahteciliğin önlenmesi i̇çi̇n. Maalesef böyle bir dert de var, bir hastaneye gidiyor alamıyor, öteki hastaneye gidiyor, psiko teknikten olumlu raporunu alıyor, geçiyor sonra bir trafik canavarı olarak devam ediyor.

Kırmızı ışık ihlalinde sürücüden ehliyeti geri alınacak

PARK ALANLARININ YETERSİZLİĞİ KONUSUNDA ÇALIŞILIYOR

Sağlık Bakanlığınca tescil birimlerine elektroni̇k ortamda bilgi gönderilmesinin sağlanması i̇çi̇n ortak çalışma başladı. Trafik yoğunluğunun olduğu yerlerde park alanlarının yetersizliği ve kullanımıyla ilgili yerel yönetimlerce çalışma yapılmasına ağırlık verilecektir."