Kırşehir'de üç nesil öğretmen aynı okulda görev yapıyor
AA

Kırşehir Cacabey Ortaokulu’nda görev yapan 39 yıllık beden eğitimi öğretmeni Mevlüt Sönmez, öğrencisi ve öğrencisinin öğrencisiyle aynı okulda eğitim veriyor.

BİRLİKTE GÖREV YAPIYORLAR

Sönmez; öğrencisi İngilizce Öğretmeni 42 yaşındaki Erdal Kaya ve Kaya'nın yine aynı okulda eğitim verdiği 32 yaşındaki Yakup Durmuş'la birlikte görev yapıyor.

OKULUN EMEKTAR ÖĞRETMENİ

Farklı illerde çalıştıktan sonra 33 yıldan bu yana Kırşehir'de görevine devam eden Mevlüt Sönmez, Balıkesir'de başladığı meslek hayatına 1986’dan beri Cacabey Ortaokulu’nda devam ettiğini söyledi.

Kırşehir'de üç nesil öğretmen aynı okulda görev yapıyor

ÜÇ NESİL ÖĞRETMEN

Sönmez, uzun yıllar çalıştığı okulda yetiştirdiği öğrencilerden birinin de İngilizce öğretmeni Erdal Kaya olduğunu belirtti.

Eğitim sürecini tamamlayan Kaya'nın öğretmen olarak okula döndüğünü anlatan Sönmez, onun da Yakup Durmuş'u yetiştirdiğini, Durmuş'un da öğretmen olarak bu okula geldiğini anlattı.

"ÜÇ KUŞAK AYNI OKULDA GÖREV YAPIYORUZ"

Söznmez, "Şu anda okulda yedi öğrencimle öğretmenlik yapıyorum. İngilizce öğretmeni Erdal Kaya, bu okulda 1986-1991 yılları arasındaki ilk dönem öğrencilerimden. Daha sonra İngilizce öğretmeni oldu ve bu okula geldi. Onun öğrencisi de yine İngilizce öğretmeni olarak aynı okula döndü. Yani üç kuşak aynı okulda görev yapıyoruz. Benim öğrencim ve öğrencimin öğrencisiyle aynı okulda, yeni çocukları yetiştiriyoruz." dedi.

Kırşehir'de üç nesil öğretmen aynı okulda görev yapıyor

"ÖĞRETMENİMİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIYORUM"

İngilizce öğretmeni Erdal Kaya da ilkokul ve ortaokulu Cacabey Ortaokulu’nda okuduğunu, Kayseri'de üniversite eğitimini bitirdikten sonra Kırşehir'in Akpınar ilçesinde öğretmenliğe başladığını söyledi.

Kaya, birkaç okul değiştirdikten sonra 2013’te, mezun olduğu okula öğretmen olarak atandığı anlattı. Okulda hem öğretmeni hem de öğrencisiyle görev yaptıklarını söyleyen Kaya, "Ortaokuldaki beden eğitimi öğretmenim Mevlüt Sönmez ile aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz. Onun engin tecrübelerinden yararlanıyorum. Ayrıca ben İngilizce öğretmeniyim. Benim öğrencim olan İngilizce öğretmeni Yakup Durmuş ile de beraber çalışıyoruz. Ona da elimizden geldiğince yardımcı olmaya, tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kırşehir'de üç nesil öğretmen aynı okulda görev yapıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)