Kısa bir kararsızlık ve ölüm

BURSA'da yolun karşısına geçmek isteyen lise öğrencileri 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz'a minibüsüyle çarparak ölümlerine neden olduğu iddia edilen 32 yaşındaki Güner Çalışkan'ın yargılanmasına başlandı.

''Yapacak hiçbir şeyim yoktu"

Çıktığı ilk duruşmada üzgün olduğunu söyleyen tutuklu sanık Çalışkan, "Sağ tarafımda belediye otobüsü gidiyordu. Bir anda otobüsün önünden iki kız yola çıktı. Kısa bir kararsızlık sonrası karşıya geçmeye çalıştılar. Ben son olarak aracımın ön camında ellerini gördüm. Yapacak hiçbir şeyim yoktu" dedi. Sanğını tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Merkez Nilüfer İlçesi İzmir Yolu üzerinde geçen 25 Kasım günü saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Fatih Lisesi Fen Bölümü öğrencileri Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, okullarına gitmek için yola çıktı. İzmir Yolu üzerinde yolun karşısına geçmek isteyen iki arkadaşa, Güner Çalışkan yönetimindeki 16 GD 730 plakalı minibüs çarptı. Kazada ağır yaralanan kızlar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Didem Zeynep Çakar olay günü yaşamını yitirirken, yoğun bakıma alınan Ezgi Nil Topuz ise 7 Aralık'ta hayatını kaybetti. Ders çalışmak için geceyi Topuz'un evinde geçirip sabah birlikte okula giderken yaşamlarını yitiren iki öğrenciden geriye okula gitmek için Ezgi Nil Topuz'un apartmanlarındaki asansör kamerasının kaydettiği son görüntüler kaldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

''Aracımın ön camında ellerini gördüm''

Kaza sonrası çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan ve hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Güner Çalışkan'ın yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada kendisinin de iki çocuk babası olduğunu söyleyen Çalışkan, üzgün olduğunu ifade etti. Savunmasında, olay anında İzmir yönüne gitmekte olduğunu belirten Güner Çalışkan, "Hakim bey hızım yaklaşık 80 kilometreydi. Sağ tarafımda da belediye otobüsü gidiyordu. Bir anda otobüsün önünden iki kız yola çıktı. Kısa bir kararsızlık sonrası karşıya geçmeye çalıştılar. Ben son olarak aracımın ön camında ellerini gördüm. Mesafe çok kısa olduğu için yapacak hiçbir şeyim yoktu. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, kazada ölen Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz'un ailelerinin tebligatın kendilerine ulaşmaması sonucu katılmadığı duruşmayı şubat ayına ertelerken, Güner Çalışkan'ın tahliye istemini ise kabul etmedi.

DHA