Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota
Özel İçerik

Kış gelir, güneş ışığı kısılır, sıcaklık düşer, günler kısalır, tatil biter… Bir dakika bir dakika; havalar soğudu diye tatil bayraklarını kaldırmadın değil mi? Denizle aran nasıl? Suyu sever misin? Peki devasa bir gemiyle okyanus üzerinde yolculuk yapmayı? Gemi ve seyahat ikilemi, senin için Bodrum ve Antalya’daki tekne turlarından ibaret olmamalı.

Dünyanın 4’te 3’ünü oluşturan su kütlelerinin üzerinde soluksuz bir seyahatin lüks ve konfordan geçer. Unutma, gemi yolculuğu bir yere varışın aracı değil; tatilin ta kendisi. Yeni yıla, güvertede arkadaşlarınla hoş geldin demek ister misin? İlham alma vakti: Güneş hala bir yerlerde parlıyor. Sana kış seyahatin için en sıcak, vize dostu 5 kruvaziyer duraklarını bulduk.

SENİ KIŞIN DA ISITACAK ÇOK GEMİ VAR

Bütün yaz denizdeydin; şimdi seni bir gemiye koyup, biraz da suyun üzerinde gezdirelim. Kış aylarında hava sıcaklıklarının normalleştiği ülkeler için Ocak-Mart ayları en yoğun rezervasyon dönemi; yıllık satışlarının% 35'ini oluşturur ve en iyi fırsatları sunar. Kruvaziyer hattına bağlı olarak seyahat süreni ayarlayabilirsin. Mevsimi mutlaka göz önünde bulundur ve doğru acentayla hareket ettiğinden emin ol.

Uçsuz bucaksız maviliklerin ortasında dilersen sessiz, huzurlu bir ortam, dilersen aktivitelerle dolu eğlenceler var. Tenis, yüzme, koşu, voleybol, basketbol, golf, buz pateni, tırmanma duvarı, fitness, aerobik gibi birçok etkinlik seninle birlikte gemide seyahat ediyor.

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota

KALABALIKTAN UZAK VE DAHA UCUZ

Kışın gemi seyahati yapmak daha az yolcu ile seyahat etmenin yanı sıra, güzergâhındaki limanlar da yılın diğer zamanlarına göre daha az kalabalık olacak. Karayipler, Bahamalar, Meksika ve Akdeniz yolculuklarını genellikle yıl boyunca bulabileceğin gibi, birçok seyir yeri mevsimseldir. Büyük gemiler yaz aylarında sadece Alaska, Bermuda, Kanada / New England ve Baltık gibi yerlere giderken; Kış rotanda Kosta Rika, Asya, Güney Amerika ve Antarktika yolculuklarını bulacaksın. Doğru tarihte, doğru yerde olduğundan şüphen olmasın.

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota

KARAYİPLER VE BAHAMALAR

Neden: Tek kelimeyle sıcaklık. Soğuk günlerin ayları yorucu olur ama Karayipler ve Bahamalar kışın mükemmel bir rahatlık sunar; Burada 4x4'ünü parlak güneşin altında kum tepeleri üzerinde gezdireceğin bir mevsim de var. Yaklaşık mercan resifleriyle şekillenmiş 2000 adet küçük ada, hiçbir yerde karşılaşamayacağınız mükemmel bir deniz, pırıl pırıl kumları, konforlu yaşamı ve her daim güneşli havasıyla Atlantik Okyanusu’nun en nadide yerlerinden biri. Kim bu rüya yolculuğunda uyanmak istemez ki?

Ne zaman gitmeli: Kış aylarında herhangi bir zamanda Karayipler veya Bahamalar'ı ziyaret etmek için iyi zaman diyebiliriz.

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota

GALAPAGOS

Neden: Galapagos soğuk havalarda kaçmak arıyorsan, birebir. Adaların ekvator üzerindeki konumu nedeniyle, hava ve su sıcaklıkları yıl boyunca nispeten sabit. Galapagos, büyük bir kış yolculukları destinasyonu. Sakin denizler ve aylar boyunca devam eden mükemmel su altı görüş mesafesini seveceksin. Aralık-şubat aynı zamanda kaplumbağa ve deniz aslanları için çiftleşme mevsimi; yaban hayatı gözlemlemek için kaçırılmayacak bir fırsat. Galapagos, köpekbalıkları, deniz aslanları, kürk fokları, deniz kaplumbağaları, ışınları, mantaları, deniz iguanaları ve resif balıklarının bolluğu nedeniyle tüplü dalgıçlar için dünya çapında bir destinasyon.

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota

Ne zaman gitmeli: Hangi kış ayını ziyaret etmeyi tercih edersen Galapagos ne kadar harcamak istediğine ve ne tür yaban hayatı yaşamak istediğine bağlı. Aralık ayından ocak ayına kadar olan süre, hedefin yüksek sezonunun bir parçası olduğundan, en yüksek fiyatları ve daha fazla kalabalığı bulacaksın.

GÜNEYDOĞU ASYA

Neden: Bazı kıtalar kışa girerken Güneydoğu Asya’nın çoğunun en iyi zamanları başlıyor. Yani şimdi tam zamanı! Kruvaziyer hatları bunu biliyor. Güneydoğu Asya'daki okyanus yolculukları, kış aylarında, Karayipler, Prenses'i Malezya, Tayland, Singapur'u ziyaret eden okyanus hatları ve Vietnam'ı gezen nehir yolculukları ile zaman geçiriyor.

Güneydoğu Asya, coğrafi konumu nedeniyle giderken iklimine dikkat etmeniz gereken bir bölge. Ekvator çevresinde konumlanmış olması nedeniyle muson yağmurlarına ve aşırı sıcaklara dikkat etmek gerekiyor. Yılbaşını, sömestr tatilini veya diğer soğuk günleri yaz havasında geçirme planın varsa, Asya'ya bekleriz...

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota

AVUSTRALYA VE YENİ ZELLANDA

Neden: Avustralya'nın bazı bölgeleri uzun bir ziyaret için (ülkenin merkezi ve kuzeyi), her iki ülkede de yüksek turizm mevsimi için çok sıcakken, Yeni Zelanda'nın Güney Adası ve Avustralya'nın doğusu, yılın en iyi hava koşullarından bazılarına sahip. İster Yeni Zelanda'nın çarpıcı doğal güzelliğini keşfediyor olun, ister Avustralya'nın Sidney ya da Melbourne gibi büyük metropollerinin kültürünü ele alıyor olun, her iki ülkede de bir sahil gezisi sırasında görülmesi gereken yerlerin ve etkinliklerin sınırı yok. Özellikle, deniz mahsullü yemekleri sevenlerdensen, bırak aç kalmayı, kilo alıp geri dönersin.

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota

ORTA DOĞU

Neden: Bazı kruvaziyer yerleri yaz aylarında ziyaret etmek için çok sıcak. Orta Doğu seyir sezonunun yüksekliği sonbaharın sonlarında (çoğunlukla Kasım), kruvazörler ise aralık ayından Mart ayına kadar Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki limanları ziyaret ederek çok sayıda yelken açıyor. Orta Doğu'nun en büyük yolculukları bir hafta uzunluğunda ve MSC Cruises ve Costa Cruises gibi Avrupa hatlarıyla işletiliyor. Yurtdışı Ortadoğu turlarında mistik bir yolculuğa çıkabilir; çok uygun fiyatlara doğu kültürünün enfes duraklarını keşfedebilirsin.

Ne zaman gitmeli: Kış ayları, Ortadoğu'yu ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı. Ortadoğu'nun çekici güzellikleriyle tanışmanın vakti geldi! En yağmurlu günlerden kaçınmak istiyorsan, Aralık ayında yolculuk ara.

Kışın gemi seyahati için en iyi 5 rota