Kıtlık sorununu çözmek için 'Tavşan yiyin' önerisi

Ekonomik krizden dolayı zor günler geçiren Venezuela'da Venezuela'nın Tarım Bakanı Freddy Bernal'ın sözleri ülkeyi karıştırdı. Tavşanların evcil hayvan olmadığını belirten Bernal, vatandaşlara "tavşanları yemelisiniz" dedi.

"TAVŞAN KOLESTROLSÜZ VE PROTEİNLİ"

'Tavşan Planı'nı açıklayan Bakan Freddy Bernal, "Burada kültürel bir problem var çünkü tavşanların sevimli ev hayvanları olduklarını düşünüyoruz. Tavşan bir ev hayvanı değildir. Kolestrolsüz, yüksek protein değeri olan 2.5 kilo ettir." ifadelerini kullandı.

Son olarak Maduro hükümetinin Tarım Bakanı Freddy Bernal, vatandaşlarını kıtlıkla mücadele etmek için tavşanları yemeye çağırdı.

Kıtlık sorununu çözmek için 'Tavşan yiyin' önerisi

BAKANIN SÖZLERİ MUHALEFETİ AYAKLANDIRDI

Maduro muhalifleri ise Bakan Bernal'in Tavşan Planı'nı topa tuttu. İki kez muhaliflerin başkan adayı olan Henrique Capriles çektiği videoda, "Ciddi misin? Ülkedeki açlık problemini çözmek için insanların tavşan yetiştirmesini mi istiyorsun?" şeklinde konuştu.

Muhalifler, uzun süredir yüksek enflasyon ve döviz fiyatlarındaki artış nedeniyle ekonomik krizle boğuşan ülkede bu tip fikirlerin saçma olduğunu ve problemin petrol fiyatlarına bağımlı sosyalist modelin çökmesiyle ilgili olduğunu belirtiyor.

BAKANIN SÖZLERİ FRANSIZ KRALİÇEYİ HATIRLATTTI

Venezuela'nın Tarım Bakanı Freddy Bernal'ın açıklamaları Fransız Kraliçe Marie Antoniette'nin ölümüne neden olan "Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" sözlerini hatırlattı.

Kıtlık sorununu çözmek için 'Tavşan yiyin' önerisi