KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Juncker ile görüştü
AA

akıncı juncker

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akıncı, temaslarının Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çalışmaların değerlendirmesi şeklinde geçtiğini belirtti. Son görüşmesinde Juncker'i içeriği çok hevesli gördüğünü belirten Akıncı, AB Konseyi Başkanının Kıbrıs sorununun çözümünde katkılarını esirgemeyeceğini söylediğini aktardı.

"OCAK AYI, KIBRIS İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR"

Ocak ayının Kıbrıs için bir dönüm noktası olabileceğini kaydeden Akıncı, "Temennimiz, bunu olumlu bir sonuca bağlamak ve bölgede yeni bir anlayışın gelişmesine öncülük etmektir." dedi.

"KIBRISTA ÇÖZÜM, BÖLGEYE KATKI SAĞLAR"

Kıbrıs'taki çözümün sadece Kıbrıs halkı için değil bölge toplumlarına ve devletlerine de katkı sağlayabileceğini söyleyen Akıncı, "Dolayısıyla ocak ayı, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs bağlamında yeni bir dönemin başlatılması için çok önemli bir aydır. Bunda da herkesin üzerine düşeni yapmasını bekleyeceğiz. Biz Kıbrıs Türk taraf olarak eşitliğimizi, özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi garanti altına alacak bir çözüm için canla başla çalışacağız. Rum tarafı da aynı şekilde olaylara yaklaşırsa bir çözüme ulaşmamak için neden yok." diye konuştu.

"KIBRIS'TA ÇÖZÜME AVRUPA'NIN DA İHTİYACI VAR"

AB dahil herkesin sorunun çözününün Kıbrıs adasını aşan etkilerinin farkında olduğunu kaydeden Akıncı, "Böylesi bir çözüme sadece Kıbrıslıların değil, Avrupa'nın da ihtiyacı var. Bunu çok net bir şekilde söylüyorlar. Bu süreç içerisinde Türkiye'nin AB ile ilişkileri de önemli. Ben onun da altını çizdim. Türkiye-AB ilişkileri ne kadar iyiye giderse Kıbrıs sorununa bunun olumlu yansımaları da o kadar olur. Bunun herkes farkında." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)