KKTC'deki seçimlerde sonuç belli oldu
DHA

KKTC’deki Erken Genel seçimlerden birinci çıkan (UBP) Ulusal Birlik Partisi başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, başkent Lefkoşa’da parti merkezinden ‘balkon konuşması’ yaptı.

KKTC'deki seçimlerde sonuç belli oldu

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’e ilk defa ünlü manken ve oyuncu İnci Pars da eşlik etti.

4 GÜN ÖNCE EVLENDİLER

Seçim sürecinde İnci Pars, Özgür'ün yasak aşkı olarak tanınmıştı. Özgürgün'ün eşinden ayrılıp İnci Pars ile evlenmesi bekleniyordu. Hüseyin Özgürgün'ün seçimden galip çıkmasının ardından KKTC medyasında, çiftin seçimden 4 gün önce evlendiği yazıldı.

Özgürgün balkona İnci Pars ile çıktı  VİDEO

"HEMEN NİKAH KIYACAĞIZ"

Hüseyin Özgürgün, seçim döneminde siyasetten çok 'yasak aşkıyla' gündeme gelmişti.

İlişkileri olduğunu doğrulayan İnci Pars, Dilek Özgürgün ile boşanma arifesinde olan Hüseyin Özgürgün'ü beklediğini söylemişti:

“Onlarınki saçma bir evlilik. 4 yıl önce yapılmış ve 70 gün görüşülmüş. Sonra bir daha görüşülmemiş ve 1 yıldır hiç konuşulmamış. Hamile olduğum iddiası da doğru değil. 32 beden bir kadınım ve hamile değilim. Keşke olsaydım. Ama Allah nasip ederse müstakbel eşimle çocuk da istiyoruz. Hemen nikah kıyacağız. Mahkemenin kararını bekliyoruz.”

İLK KEZ ÇARŞAF LİSTE UYGULANDI

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası ile KKTC'deki seçimlerde ilk kez çarşaf liste uygulandı.

Seçmenler sadece bulundukları ilçede değil ülke genelindeki 50 milletvekilini belirlemede etkili odu. Milletvekilliği seçimine, 8 siyasi partiden 379 ve 9 da bağımsız olmak üzere toplam 388 aday katıldı.

KKTC'deki seçimlerde sonuç belli oldu

SANDIKTAN KOALİSYON ÇIKTI

Başbakan Hüseyin Özgürgün liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi (UBP) şimdiye kadar sayılan oyların yüzde 35,44'ünü alarak sandıktan birinci parti çıkarken, seçimlerde hiç bir parti tek başına iktidarı elde edecek milletvekili sayısını elde edemedi.

Seçim barajını aşan UBP, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Demokrat Parti (DP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Meclise girme şansı bulurken, bu sonuçlarla ülkede hiç bir partinin tek başına iktidarı alamadı.

Ülkede, iki veya üç partinin bir araya gelmesiyle oluşturulacak koalisyon gündeme geldi.

SEÇİM SONUÇLARI

UBP: %36,5
CTP: %21,6
HP: %16,8
TDP: %8,0
DP: %7,9
YDP: %6,7
TKP: %2,4
MDP: %0,1

KKTC Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı ilk resmi sonuçlara göre, UBP 21, CTP 12, HP 9, DP 3, YDP 3, TDP 2 milletvekilini meclise sokmayı başardı.

KKTC'deki seçimlerde sonuç belli oldu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)