Kobani yaralıları saldırı anlarını anlattı
AA

KOBANİ

IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar sabah saatlerinde Kobani kent merkezi ve çevresindeki yerleşim birimlerinde yoğunlaştı. Bombalı ve silahlı saldırıda yaralanan ve sınır kapısından Türkiye'ye alınan yaklaşık 100 kişi, Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ateşli silahla yaralananların çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

IŞİD MİLİTANLARI YPG ELBİSESİ GİYEREK SALDIRDI

Kobani'ye 15 kilometre mesafede bulunan Berhtan köyünde silahla vurulan Nesrin Hamo, IŞİD militanlarının YPG elbisesi giyerek kendilerine saldırdığını ifade etti. Hamo, yaşadıklarını şöyle anlattı:

SALDIRI ANLARI

''Sahur yaptıktan sonra uyumaya çalışırken bir anda silah sesi duyduk. Köye yaklaşan kamyonların ışıklarını kapattıklarını gördük. Kamyonda üzerinde YPG elbiseleri bulunan silahlı kişileri gördük. Bir anda evlere girip çoluk çocuk herkese ateş ettiler. Çocuğumu yatağından kaldırırken bana da ateş ettiler, eşim orada öldü. Aynı evi paylaştığımız kayınbiraderimin ve çocuklarının da vurulduğunu gördüm. Arkamızda kim öldü, kim kaldı görmeden köydeki komşularımın bazılarıyla bindiğimiz araçla kaçarak Kobani'ye geldiğimizi hatırlıyorum."

Aynı köyde oturan Fatma Aser de sahur vaktinde evlerinin bahçesinde otururken silahlı saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.

IŞİD’in Kobani'de düzenlediği intihar saldırısı

KAÇARKEN AYAĞINDAN VURULDU

Mermilerden kaçarken ayağından vurulduğunu belirten Aser, "Önce kamyon seslerini duyduk daha sonra silah sesleri yoğun bir şekilde geldi. Babam sesin geldiği tarafa doğru koştu. Silah sesleri çoğalınca ardından annem de o tarafa koşmaya başladı, daha sonra onları hiç göremedim. Sesler yakınımızda hissedilmeye başlayınca ben de kaçmaya başlayınca ayağıma mermi isabet etti. Ayağımdan yaralandım, ağabeyim ve eşinin de orada yaralandığını gördüm. Kimin bizi Türkiye'ye getirdiğini hatırlamıyorum, tek anımsadığım bize silah sıktıkları" diye konuştu.

Göğsünden yaralanan 15 yaşındaki Bahoz Hater ise yanındaki iki kişinin öldüğünü kendisinin ise saldırıdan yaralı olarak kurtulduğunu dile getirdi.

Bölgede sabah saatlerinde başlayan çatışmalarda şu ana kadar 17 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)