Kobani'de çay içip geri dönüyorlar

Sınır dışından gelen yüzbinlerce sığınmacı için zor şartlar altında imkânlarını seferber eden Türkiye bir yandan da içerideki provokatörlerle karşı mücadele veriyor.

Kobani'de çay içip geri dönüyorlar

HDP'LİLERİN ALGI OPERASYONU

Sığınmacı akınlarının başladığı günden bu yana Suriye sınırında gerilim çıkaran HDP'lilerin algı operasyonu yaptığı belirlendi. İşte üç kollu manüpilasyon harekatı:

KOBANİ'YE GİDİP 2 SAAT SONRA DÖNÜYORLAR

Sınır tel örgülerini aşarak IŞİD tehdidine karşı destek için karşı tarafa geçen HDP'liler, bölgede sadece bir-iki saat kalıp geri dönüyor. “Bu kadar kısa sürede mi savaşıyorlar? Çay içip geliyorlar” diyen askeri yetkililer, yapılanların tümüyle “provokasyon” olduğunun altını çiziyor.

Kobani'de çay içip geri dönüyorlar

KOBANİ DEĞİL AYN EL ARAP

Kamuoyunda Kobani olarak yerleştirilmek istenen bölgenin adının Ayn El Arap olduğunu da dile getiren yetkililer, 11 yerleşim biriminden oluşan bu bölgenin 3'ünün Kürt, 3'ünün Türkmen ve 5'inin de Arap olduğunu bildirdi. Kürtlerin sadece 11'de 3 oranında bölgede var olduğunu belirten kaynaklar kamuoyundaki algının yönlendirildiğini vurguluyor.

POLİSLE ÇATIŞMIŞLARDI

Hakkari, Şırnak gibi illerden gelip Kobani'ye geçmek isteyenler polisle çatışmış, ardından sınırdaki telleri kesip Suriye tarafına geçmişti.