Kobani'deki savaşın yıkımları görüntülendi

kobani

Suriye'de IŞİD ile YPG güçleri arasında 59 gündür çatışmaların sürdüğü Kobani'de, savaşın yolaçtığı yıkım ve sokak çatışmaları, DHA ekibi tarafından görüntülendi.

SOKAK ÇATIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Halen sokak çatışmalarının devam ettiği Kobani’de, IŞİD militanları ile çarpışan YPG’liler, kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını söyledi.

59 GÜNDÜR SAVAŞIYORLAR

Şanlıurfa ile Gaziantep arasında kalan Suriye topraklarında kontrolü tamamen ele geçirmeyi amaçlayan IŞİD militanları, hedeflerine ulaşmak için Carablus ile Telabyad ilçeleri arasında kalan Kobani'ye 59 gün önce saldırı başlattı. Daha önce YPG kontrolünde bulunan Kobani'nin doğu ve batısından yola çıkan IŞİD militanları, güzergah üzerindeki köyleri ele geçirince yaklaşık 200 bin Suriyeli evlerini terk ederek sınıra dayandı ve Türkiye'ye geçti.

KOBANİ'DEN GÖRÜNTÜLER

Kobani'deki savaşın yıkımları görüntülendi İZLE

Kobani'deki savaşın yıkımları görüntülendi

ÖSO VE PEŞMERGE IŞİD'E KARŞI MÜCADELEYE DESTEK VERİYOR

Çatışmaların halen sürdüğü Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden YPG'ye, Özgür Suriye Ordusu ve Peşmerge güçleri de destek veriyor. ÖSO mensupları ilçe merkezinde YPG'liler ile ortak hareket edip, cephede birlikte savaşıyor. Peşmergeler de Kobani'nin batısında hem eğitim veriyor, hem de belirlenen IŞİD mevzilerini katyuşa füzeleri ve uzun menzilli havan ve roketlerle vuruyor.

Kobani'deki savaşın yıkımları görüntülendi

EN AĞIR HASARI İNTİHAR SALDIRILARINDAN

YPG güçleri harabeye dönen Kobani'ye en büyük hasarı ise çatışmaların değil, IŞİD militanlarının bomba yüklü araçlarla düzenlediği intihar saldırılarının verdiğini söyledi. Bomba yüklü araçlarla yapılan saldırı sonrası ilçe merkezindeki Azadi Meydanı'nda onlarca ev ve işyerinin de kullanılamaz hale geldiği görülüyor.