Kocaeli ulaşım üssü olacak

kocaeli

Türkiye’nin sanayi kenti Kocaeli, ulaşımın da üssü oluyor. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ limanları, demiryolu ve otoyol ile Kocaeli’nin ulaşım üssü olduğunu ifade ederek, “Bir sanayi kenti olarak Kocaeli ulaşım alt yapısı ile de dikkat çekmekte. Sahip olduğu 35 liman ile Türkiye gemi trafiğinin 4’de 1’ini karşılayan Kocaeli, 2023 yılına geldiğimizde Gebze ve İstanbul’a ulaşan 4 adet demiryolu hattı ve 1 hızlı tren bağlantısının yanı sıra, Kuzey Marmara ve Batı Karadeniz Otoyolu, Körfez Geçişi ve Gebze Orhangazi Otoyolu projelerinin de tamamlanmasıyla birlikte bölge ulaşım üssü olma özelliğini pekiştirecek” dedi.

KAPASİTESİ 1.5 MİLYON TONA ULAŞACAK

Bu ulaşım ağlarının entegrasyonuyla birlikte bölgenin de hızlı bir büyüme yakaladığını anlatan Murat Özdağ, “Kartepe bölgesinde bulunan Köseköy Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olacak ve yük taşıma kapasitesi 600 bin tondan 1.5 milyon tona ulaşacak. Stratejik konumu itibari ile bu yatırımları fazlasıyla hak eden ilimiz lojistik sektörünün 2023 yılında dünya standartlarında hizmet veren ve gelişim potansiyeli yüksek bir konumda olacağına inanıyoruz” dedi.

NÜFUS 1.7 MİLYON OLDU

Kocaeli nüfusunun bir önceki yıla göre 57.260 arttığını belirten Murat Özdağ, “Nüfus 1 milyon 780 bin 055’e yükseldi. Yani her yıl ortalama Bayburt ili nüfusu kadar vatandaşımız ilimize göç etmektedir. Bu oranda artmaya devam etmesi halinde nüfusun 2023’te 2 milyon 100 bin olacağını ve ilimizin daha kozmopolit bir şehir görünümüne bürüneceğini tahmin etmekteyiz” dedi.