Kocaeli'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı

kartepe

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Maşukiye bölgesinden çıkılan ve henüz 5. kilometresinde 1.5 metre kar olan Kartepe'de işletmecilerin yüzü gülüyor.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik direklerinde ve tellerde devrilme ve kopmalar meydana gelince, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) elektrikleri kesti. Başta 1650 metre yükseklikte bulunan Green Park Kartepe Otel olmak üzere bu bölgedeki işletmeler de elektriksiz kaldı.

KAYAK PİSTLERİ KAPATILDI

Otelin jenaratörü ancak aydınlatma ve diger hizmetler için yeterli olduğundan telesiyejlerin bulunduğu alana buradan enerji verilemeyince kayak pistleri bugün kapatıldı. Otelde müşterilerle otel yöneticileri arasında bu yüzden sık sık tartışmalar yaşandı. Kartepe yolundaki 100'e yakın işletme de elektrik kesintilerinden yakındı.

Kocaeli'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı

YENİ YILDA 50 KESİNTİ

Kar yağışı ile birlikte başta İstanbul olmak üzere diger bölgelerden gelen vatandaşların uğradığı ve ihtiyaçlarını giderdiği işletme sahipleri yılbaşından bu yana sadece bu bölgede yaklaşık olarak 50 kez enerji kesildiğini ve SEDAŞ yetkililerine bildirilmelerine rağmen uzun süre gelmediklerini ileri sürdüler.

Kocaeli'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı

ELEKTRİK DİREKLERİ DEVRİLDİ

İşletme sahiplerinden Ayhan Çelebi uzun yıllardır ilk kez bu kadar kar yağdığını ve çok müşteri geleceğini düşündüklerini ancak elektrik kesintilerinin buradaki esnafı bezdirdiğini ve jeneratörlerle enerji ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. SEDAŞ yetkilileri ise bir çok elektirik direklerinin ve kabloların kar nedeniyle devrildiğini söyledi.

Kocaeli'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı