Kocaeli'nde banka çalışanlarını rehin alan kişiye operasyon
Ajanslar

Üzerinde çarşaf bulunan kişi, saat 17.00 sıralarında banka şubesine girdikten sonra tabancasını çekti. Büyük panik yaşanırken, soygun girişimcisi, banka çalışanlarını bir odaya kilitledi.

Kocaeli'nde banka çalışanlarını rehin alan kişiye operasyon anı

Kocaeli'nde banka çalışanlarını rehin alan kişiye operasyon

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Hemen harekte geçen polis ekipleri bankanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. 112 Acil ve itfaiye ekipleri de olay yerine yönlendirilirken, polis içeriden çıkan bir kişiden bankaya giren kişi hakkında bilgi aldı. Polis caddeyi ulaşıma kapatarak herkesi uzaklaştırdı.

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İçeride tahmini 10 kişi var. Bunlar banka çalışanları. Şu anda müzakere yapıyoruz. Soyguna benziyor çünkü paraları torbaya koymuş" dedi.

Kocaeli'nde banka çalışanlarını rehin alan kişiye operasyon

Üzerinde çarşaf bulunan soyguncunun canlı bomba olabileceği de düşünülerek sık sık telsizlerden uyarılar yapılıp herkesin talimatlara uyması istenildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel ekipleri yönlendirdi.

BAZI REHİNELER BİRİNCİ KATTAN ATLAYIP KAÇTI

Silahlı soyguncunun zemin katta bulunduğu sırada birinci katta bulunan bazı banka çalışanları ve müşteriler aşağıya atlayarak kaçtı. Düşmenin etkisiyle ayaklarından yaralanan bir kişi ise kaldırıldığı Gölcük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Araçları kendine siper alan polisler içeride bulunan soyguncuyu dikkatle izledi. İçeride bulunan bazı rehineleri de silahlı soyguncu serbest bıraktı. İçeride sadece bir kişiyi rehin alan 25-30 yaşlarındaki erkek soyguncunun Suriyeli olduğu düşünülürken, bağlantı kurulmaya çalışıldı. Polis titizlikle operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

Kocaeli'nde banka çalışanlarını rehin alan kişiye operasyon

SOYGUNCU 800 BİN TL VE OTOMOBİL İSTEDİ

Polis, bankada 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu ile görüşmelere başladı. Silahlı soyguncu polislerden 800 bin TL para ve bankanın önüne bir otomobil getirilmesini istedi. Bankanın önündeki cadde boşaltılırken, bir otomobil getirildi. Soyguncu ile görüşmeler devam ederken, içeride rehin alınan 2 müşteri ile saklanan 2 stajyerin bulunduğu bildirildi.

POLİS OPERASYON YAPTI

Banka şubesinin önüne bir aracın getirilmesinin ardından özel harekat polisleri, operasyon gerçekleştirdi. Polisin şubeye girmesinin ardından birkaç el silah sesi duyuldu. Bu sırada bankadaki rehinelerin dışarı çıktığı görüldü.

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zanlıya müdahale edildiğini ifade etti.

"4 rehine sağ salim kurtarıldı" diyen Yarımel, "Zanlıya yönelik operasyon düzenlendi. Zanlı yaralı. Üstünde bomba düzeneği var. Gerekli önlemler alındı. Şahsın üzerindeki düzenek bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Zanlı ağır yaralı. Şu anda hastaneye kaldırılıyor" şeklinde konuştu.

Yarımel, operasyonda bir özel harekat polisinin de hafif yaralandığını ve hastaneye sevk edildiğini kaydetti.