Kocamaz'ın DP'den aday olamayacağı ileri sürüldü
ensonhaber.com

Burhanettin Kocamaz; İyi Parti'nin, listelerini zamanında İl Seçim Kurulu'na teslim edememesi nedeniyle, adaylık başvurusu yapamadı. Ancak Kocamaz; Demokrat Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Kocamaz'ın DP'den aday olamayacağı ileri sürüldü

KARAR İNCELENECEK

Kocamaz'ın bu kararı, Mersin İl Seçim Kurulu'nda ve itiraz olması durumunda da Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) özel olarak incelenecek. Star gazetesinden Şerife Güzel'in haberine göre, buna benzer bir olay, 2004 yılında Mardin'de meydana geldi.

YSK'DAN GÖRÜŞ BİLDİRMESİ İSTENDİ

Mardin Merkez ilçe Seçim Kurulu başkanlığı herhangi bir siyasi partinin aday listelerinde belirtilen adaylıkların başvuruları süre yönünden reddedilmiş ise; bu listelerde adı geçen adayların başka bir partinin herhangi bir nedenle boşalmış bulunan birimler için başvuruda bulunup bulunamayacaklarını sorup, YSK'dan görüş bildirmesini istedi.

KARARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

YSK, Mardin İlçe Seçim Kurulu'nun başvurusu üzerine verdiği 469 No'lu kararda, "Siyasi partiler seçim takvimine bağlı olarak aday listelerini ve ilgili evraklarını ilgili ilçe seçim kuruluna öngörülen sürede vermeleri gerekirken, bu süreden sonra verilen aday listeleri, ilgili ilçe seçim kurulunca süre yönünden reddedilmiş ise listede yer alan kişiler, Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesine göre başka bir partiden aday gösterilmesi mümkün değildir." ifadelerine yer verildi.

Kocamaz'ın DP'den aday olamayacağı ileri sürüldü

2004'TEKİ KARAR

YSK, 3 Mart 2004 tarihinde verdiği kararın devamında "Bir siyasi partinin süresinde verilmediği için kabul edilmeyen aday listesinde yer alan kişilerin, başka bir siyasi partinin herhangi bir nedenle boşalmış bulunan yerler için aday gösterilmesinin mümkün olmadığına karar örneği, Mardin Merkez ilçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na karar verilmiştir." denilerek, oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.