Kocasını sevgilisine öldürten Adanalı, serbest kaldı

Bursa’da aşçı olarak çalışan Eyyüp İpek, eşi Şeyha İpek’i ve 2 çocuğunu bir süre önce Adana’daki evine gönderdi. Adana’ya yerleşen Şeyha İpek ile mahalleden arkadaşı Cuma Poyraz arasında iddiaya göre gönül ilişkisi başladı. Şeyha İpek’in tekrar eşinin yanına döndüğü dönemde de bu ilişki devam etti. Şeyha İpek, geçen yıl mayıs ayında maddi sorunları gerekçe göstererek eşi ve çocuklarını terk edip babası 49 yaşındaki Alaattin Öz’ün Adana’daki evine döndü.

ALDATILDIĞINI FACEBOOK'TAN ÖĞRENDİ

Baba Alaattin Öz, konuşmak için bir araya geldiği dünürü Yahya İpek’i, "Oğlunu gördüğüm yerde öldüreceğim. İki tane psikopat hazırladım onu öldürecekler" diye tehdit etti. Eşi Şeyha’nın sosyal paylaşım sitesinde hesabına giren Eyyüp İpek, eşinin Cuma Poyraz ile ilişkisi olduğu mesajlarından fark edince kıskançlık krizine girdi.

KONUŞMAK İÇİN BULUŞTULAR, ÖLDÜRÜLDÜ

Geçen 1 Ağustos’ta çocuklarıyla birlikte Adana’ya gelen Eyyüp İpek, aile büyüklerinin araya girmesiyle eşi ile barıştı. Bunun üzerine Şeyha İpek, iddiaya göre Cuma Poyraz’a eşi ile barışmak durumunda kaldığını, öldürmesinin tek çare olduğunu söyledi. Gün içerisinde telefonda birbirlerini tehdit eden Eyyüp İpek ile Cuma Poyraz akşam buluşmak üzere sözleşti. Gülbahçesi Mahallesi Karasu Mevkii’nde buluşan Cuma Poyraz, Eyyüp İpek’i göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Cuma Poyraz ile Şeyha İpek tutuklanırken babası Alaattin Öz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kocasını sevgilisine öldürten Adanalı, serbest kaldıÖldürülen Eyüp İpek

SANIK: "ŞEYHA ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ"

Sanıklar Cuma Poyraz kasten öldürme suçundan ömür boyu, Şeyha İpek ile babası Alaattin Öz hakkında ise azmettirme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Şeyha İpek’le yaklaşık 3 yıldır ilişkilerinin olduğunu anlatan Cuma Poyraz, savunmasında şunları söyledi:

"Zaman zaman eşini ortadan kaldırmam yönünde beyanları oluyordu. Olay günü Eyyüp’le konuşmak istedim. Yanında oğlu vardı küfür ederek beni kovdu ’akşam konuşuruz’ dedi. Arkadaşlarımla içki içtik. Akşam buluşunca yine küfür etti. Elini beline atıyordu, ’seni öldüreceğim’ dedi. Bıçağı çıkartıp bir kere sapladım. Şeyha, ’Ya komşumun altınlarını çal boşanmak için bana para sağla, ya da eşimi öldür’ derdi. Ben kabul etmeyince de ’Sen nasıl sevgiden bahsediyorsun ne hırsızlık yapıyorsun ne de öldürüyorsun’ derdi."

TAHLİYE EDİLDİ

Şeyha İpek, Cuma Poyraz’la ilişkisini kabul ederek, "Olaydan bir hafta önce Cuma ile ilişkimi bitirmek istedim ancak kabul etmedi. Kendisiyle eşimi öldürmesi konusunda konuşmadım onu azmettirmedim" diye savunma yaptı. Baba Alaattin Öz ise azmettirme suçlamasını kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Şeyha İpek’in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.