Kocasının evli sevgilisinden tazminat kazandı
ensonhaber.com

koca

İzmir'de bir çocuk annesi 38 yaşındaki Yadigar S. gece yarısı kocası Kemal S'yi, balkonda sevgilisi Gülgün K. ile konuşurken yakaladı.

Sevgilisiyle konuştuğunu itiraf eden eşinin telefonunu inceleyen genç kadın, kocasıyla kendisi de evli olan sevgilisinin bazı günler 20'den fazla görüşme yaptığını tespit etti.

EVLİ SEVGİLİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Öfkeyle eşinin sevgilisini arayan genç kadın, "Sen evli bir insansın. Eşim de evli. Böyle bir şeye neden kalkıştınız?" diyerek tartıştı. Bunun üzerine Gülgün K. karakola giderek kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle Yadigar S.'den şikayetçi oldu.

Karakolda ifade verdiği sırada "öteki kadının" kendi eşine boşanma davası açtığını öğrenen Yadigar S. Gülgün K'nin kocası Mustafa K.'ye ulaşarak durumu bildirdi ve onun lehine mahkeme de tanıklık yaptı.

MAHKEME HAKLI BULDU

Ayrıca avukatı aracılığıyla Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Yadigar S. eşiyle Gülgün K. arasında duygusal ve cinsel yönden bir yakınlaşma olduğunu saptadığını söyleyerek, "Eşim de bu durumu kabul etti. Bu olaylar nedeniyle toplum önüne çıkamaz hale geldim. Aldatılmışlık hissinin etkisiyle sürekli olarak yalnız kalmak istiyorum. Yaşananlar nedeniyle aile birliğim de sarsıldı. Bu süreçte çocuğumun geleceği ve eşimin sürekli olarak pişmanlığını dile getirmesinden dolayı evliliğimi bitirmedim. Fakat ciddi anlamda psikolojik çöküntü yaşadım" dedi ve tüm bu nedenlerle öteki kadından 10 bin lira tazminat istedi.

EVLİ SEVGİLİYE 5 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDETTİ

Yadigar S.'yi haklı bulan mahkeme, iki çocuk annesi Gülgün K.'nin evli olduğunu bildiği halde Kemal S. ile birliktelik yaşamasını Yadigar S'nin kişilik haklarına saldırı teşkil eden bir eylem niteliğinde kabul ederek, 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.