Kolombiya'da pet şişeden ev yapıyorlar

ev

Biyo-mimari teknikleriyle ilgili dersler de verilen okula dünyanın her yerinden öğrenci akın ediyor. Organizmo eğitim kurumunda düzenlenen ikişer haftalık kurslar dünyaya zarar vermeden de şehirleşilebileceğini kanıtlıyor.

Kolombiya'da pet şişeden ev yapıyorlar İZLE

DOĞAYLA BARIŞ

Organizmo’nun kurucusu Ana Maria Gutierez eğitim kurumlarının hedeflerinde şu sözlerle bahsetti: "Çevre dostu bir şekilde geri dönüşüm odaklı yaşamak çok önemli. Bunun tüketici atığı ya da çevremizdeki yaşam alanlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığının pek bir önemi yok. Doğayla barış halinde yaşamak önemli."

Kolombiya'da pet şişeden ev yapıyorlar

PET ŞİŞEDEN BİNA

Pet şişelerle bina yapan öğrenciler şişelerin içlerine kum dolduruyor bunlardan duvar ve yağmur sularının faydalı olacağı, yeşil çatılar tasarlıyor. Uygulanan kursların hedefi ise mimarinin çevresel zararlarını en aza indirebilmek.

Kolombiya'da pet şişeden ev yapıyorlar

ÖĞRENCİLERDEN ÇEVRECİ ÇÖZÜMLER

İspanya’dan Kolombiya’ya gelen öğrencilerden Lucia Cano ise mimaride çevreci metotları desteklediğini şu sözlerle belirtiyor: "Dünya genelinde karbon gazı salınımının %40’ı mimari gerekliliklerle ortaya çıkıyor. Biz de mühendisler olarak yeni binalar yapmak istiyorsak Doğa Ana’yı tahrip etmeden çevreci çözümler bularak bu konuda sorumluluk almalıyız."

Kolombiya'da pet şişeden ev yapıyorlar