Konut fiyatları en çok Üsküdar ve Bakırköy'de arttı

TSKB Gayrimenkul raporu İstanbul'da son bir yılda markalı sıfır konutlarda en yüksek değer artışı yaşanan ilçeleri belirledi.

Konut fiyatları en çok Üsküdar ve Bakırköy'de arttı

ÜSKÜDAR İLK SIRADA YER ALIYOR

Yüzde 33'lük değer artışıyla Üsküdar ilk sırada yer alırken, Bakırköy, yüzde 32'lik oranla ikinci sırada yer aldı. Bakırköy ve Üsküdar'ı takip eden Ataşehir ve Zeytinburnu'nda ise ortalama yüzde 25'lik değer artışı gözlemlendi.

Üsküdar'da metrekare fiyatları ortalama 7 bin 500 liradan, 10 bin liraya yükselirken, Bakırköy'de 7 bin liradan 9 bin 250 liraya, Ataşehir'de 5 bin 750 liradan 7 bin 250 liraya, Zeytinburnu'nda ise 4-12 bin lira aralığından 5-14 bin lira aralığında arttı.

Konut fiyatları en çok Üsküdar ve Bakırköy'de arttı

Marmaray, metro, havalimanı, köprü gibi mega projelerin bölgede yer alması ilçelerin değerini yükseltiyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya yaptığı açıklamada, "Ataşehir bölgesi, yakın çevresinde iş alanlarının artması, kendi kendine yetebilen ve ticari alternatifleri artan bir bölge haline gelmesi, ayrıca İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) bölgeye yakın konumda yer alması fiyatların artışında etkili oluyor" diye konuştu.

KİRALAR 5 BİN İLE 14 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Bir yıl önce Zeytinburnu'nda birinci el konut satışında metrekare fiyatlarının 4 bin ila 12 bin lira arasında değiştiğini kaydeden Maya, "Şu anda ise 5 bin ila 14 bin arasında değişiyor. Artış oranları yüzde 25'lerde. Merkezde fiyatlar 4-5 bin aralığında değişmekteyken, marka projelerde fiyatlar 6-9 bin lira aralığında, sahil kısmındaki projelerde ise 14 bin liraya ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.