Konut projelerinde uygun ödemeler talebi artırıyor

w

İstanbul'da yapılaşma hız kesmeden devam ediyor. İnşaat ve yapı firmaları da kişisel ve ortak girişimle lüks konutlar inşa ediyor. Projelerin uygun ödeme seçenekleri alımları hızlandırırken bölgede oluşan konutlar da profesyonel yönetim hizmetlerine olan ihtiyacı giderek artıyor.

REKLAM VE TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Orta ölçekli bazı inşaat firmaları, İstanbul'da birçok proje geliştiriyorlar. Bu geliştirdikleri projelerin inşası yapılmadan hemen önce tanıtmaya başlıyorlar.

Reklam ve tanıtım çalışmalarına da ağırlık veren firmalar, hazırladıkları kataloglar, broşürler, ilan panoları, açık hava (billboard, outdor vb.), radyo, TV, gazete reklamları vb. çalışmalar ile alıcılarının karşısına çıkıyor.

UYGUN ÖDEME SEÇENEKLERİ

Projelerin en çok dikkat çeken hususlarından biri ise firmaların alıcılara sağladığı ödeme kolaylıkları oluyor. Genellikle daire fiyatlarında büyük bir indirime gitmeyen firmalar, daha çok ödeme kolaylığı konusunda kampanyalar düzenliyor ve uygulamaya sokuyor.

Orta ölçekli bütçelere sahip insanları da projelere çekmeyi hedefleyen inşaat firmaları, uzun vadeli ödeme seçenekleri ile lüks projelerini rahatlıkla satışa sunuyor.

ÇÖZÜM PROFESYONEL YÖNETİM

Projelerin birbiri ardına yükselişi ile mevcut proje bölgeleri içerisinde yüzlerce, binlerce konut sakini bir araya geliyor. Kat Mülkiyeti Kanunu ile birlikte bu projelerde yer alan ve almak isteyen yöneticilerin birçok sorumluluk alması gerekiyor.

Yasal düzenlemelerin yapılması zorunlu işlemlerin yanında, proje eksiklerinin giderilmesi, ortak alanların temizliği, bakım ve onarımları, sosyal donatıların bakımları, takibi, asansör vb. teknik araçların takibi, aidat ve muhasebe işlemlerinin takibi, bütçelendirilme işlemleri, SGK, özlük dosyası vb. personel işlemlerinin yapılması gibi birçok işle karşı karşıya kalan ve uzun soluklu çözüm arayan inşaat firmaları ve yöneticiler tercihlerini profesyonel yönetimden yana kullanıyor.

SEKTÖR İHTİYAÇ

Her geçen gün hızla büyüyen sektörde en büyük seçici özellik ise şeffaflık oluyor. Denetimci durumuna geçmek isteyen yöneticiler özellikle firma referanslarına ve denetlenebilir olmasına dikkat ediyor.

Profesyonel yönetim hizmetleri ile tanışan ve sağladığı kolaylıkları gören yöneticiler ve konut sakinleri sektörü kesin bir ihtiyaç olarak değerlendiriyor.