Konya Valisi: Düğün konvoyuna karşıyım
DHA

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak; sokak düğünleri, düğün salonları, düğün konvoyları ve hava fişeklerle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Vali Toprak, düğünlerin, evlenen çiftlerin ve aileleri için hayatlarının en mutlu günü olduğunu; ancak çevreye rahatsızlık vermeden yapılması gerektiğini belirtti.

Konya Valisi: Düğün konvoyuna karşıyım ViDEO

Konya Valisi: Düğün konvoyuna karşıyım

Düğün konvoyunda yol kesip oynayan magandalar - VİDEO 

"KONVOY YAPILMAMALI"

Düğün konvoyu yapılmaması konusunda uyarıda bulunan Toprak, "Trafiğe çıkıp da herkesin mülkü olan, herkesin hakkı olan kamuya açık olan alanda etrafı rahatsız edici, trafiği tıkayıcı, ambulansı, polis, itfaiye aracını engelleyici veya bir yere yetişmekte olan diğer vatandaşlara engel teşkil eden uygulamalara sahip çıkmak mümkün değil.

Lüks otomobilli magandaların düğün konvoyu ViDEO

Konya Valisi: Düğün konvoyuna karşıyım

Çünkü kardeşini rahatsız etmek, gelenek ve göreneğin çok daha önemli boyutudur. Ben mutlu olurken birisi ambulansta veya arabasında hastasını, yaşlısını bir yere yetiştirmek durumundaysa veya iş toplantısına yetişmek durumunda böyle bir konuya maruz kalıp, orada 15 dakika veya yarım saat harcayıp, işini kaybediyor veya hastası sıkıntılı duruma düşüyorsa kusura bakmayın; bunun gelenekle ilgisi yoktur. 'Vardır' diyen varsa; onu da görüşür, tartışırız." diye konuştu.

Düğün konvoyunda drift yapan araçlara ceza yağdı VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)