Konya ve Ankara'da DAEŞ operasyonları
AA

Konya ve Ankara'da DAEŞ operasyonları

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri terör örgütü DAEŞ’e üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda teknik ve fiziki takip ardından kent merkezinde bulunan farklı adreslere operasyon düzenlenerek 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyon neticesinde şüphelilerin evinde gerçekleştirilen arama sonrası 2 av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

ANAKRA'DA 4 GÖZALTI

AA muhabirinin Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ üyesi bazı kişilerin Başkent'te eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Bir süredir teknik ve fiziki takibi yapılan 4 şüpheli, eş zamanlı baskınla gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Suriye uyruklu ve DAEŞ çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi.

Şüphelilerin, bir süredir Ankara'da bulundukları ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliğe yönelik eylem hazırlığında oldukları belirlendi.

Operasyonların devam edeceği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)