Konya'da dev uyuşturucu operasyonu
İHA

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan bir grubu tespit etti.

50 ADRESE ŞAFAK OPERASYONU

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceden belirlenen 50 adrese şafak vakti operasyon düzenlendi. 400 polisin katıldığı operasyonda aralarında evli çiftlerin bulunduğu 4’ü kadın 35 kişi gözaltına alındı.

Konya'da dev uyuşturucu operasyonu

Baskında adreslerinde bulunmayan 4 kişinin de arandığı belirtildi. Şüphelilerin evlerinde narkotik köpekleri “Ares ve Maço” ile birlikte yapılan aramalarda satışa hazır 86 paket 66 gram eroin, 34 paket 3 kilo esrar, 286 ectacsy hap, 4 paket halinde 1.7 gram kokain, 14 adet suboxone hap, 11 lirika hap ve 3 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Konya'da dev uyuşturucu operasyonu

FUHUŞ İDDİASI

Merkez Karatay ilçesi Mengene mahallesinde torbacı olduğu öğrenilen Turan C (40)’nin evinde arama yapıldı. Evde dört yıldır uyuşturucu kullandığı öğrenilen ve poliste uyuşturucudan kaydı bulunan D.S (19)’ye fuhuş yaptırıldığı ileri sürüldü. Gözaltına alınan D.S., polise, zorla tutulmadığını iddia ederek, “Sevdiğimin yanına geldim, evlenecektim” dediği öğrenildi. Gözaltına alınan 4’ü kadın 35 kişi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmek için hastaneye getirildi. Şüphelilerden Ali Y., kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Ne çekiyorsunuz. Hiç mi suçlu görmediniz", başka bir şüpheli de "Adam mı öldürdük. Sanki toplu katliam yaptık" diye tepki gösterdi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)