Konya'da grup kavgası silahlı çatışmaya dönüştü
Ajanslar

2

Gece saatlerinde merkez Selçuklu İlçesi Kılıçarslan Mahallesi Adıyaman Sokak’ta gerçekleşen olayda Mehmet Ali Y., Uğur G., Gökhan Ü. ve kuzeni Hakan D., birlikte oturdukları sırada aralarında belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyerek, kavgaya dönüştü. Kavga ardından iki grup da ayrıldı. Ancak, bir süre sonra yanlarına av tüfeklerini alıp, dönerken birbirlerine ateş açtı.

YARDIM İSTERKEN GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Açılan ateş sonucu Mehmet Ali Y. ve Uğur G., vücutlarının çeşitli yerine isabet eden saçmalarla yaralandı. Mehmet Ali Y. ve Uğur G., kanlar içinde yakındaki bir siteye gidip güvenlik görevlisinden yardım istedi. Bu sırada Gökhan Ü. ve kuzeni Hakan D. de yere saçılan boş fişekleri alıp kaçtı. Mehmet Ali Y., çağrılan ambulansın gelmesini beklerken Uğur G. de, yanındaki av tüfeğiyle birlikte yaralı halde hızla uzaklaştı. Ambulansa alınırken gözyaşlarını tutamayan Mehmet Ali Y., Meram Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İki yaralının güvenlik görevlisine gelip yardım isteme anı ise güvenlik kameraları ile görüntülendi. Olaydan sonra çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Gökhan Ü. ve Hakan D.’nin kaçtığı otomobilin plakasından yola çıkıp, kaldıkları adresi belirledi. Ardından Gökhan Ü. ve Hakan D., saklandıkları evde yakalandı.

AV TÜFEKLERİNE EL KONULDU

İki kuzenin de kavga sırasında aldığı darbeler sonucu yaralı olduğu belirlendi. Tüfeği saklamak için kaçan Uğur G. de evinde yakalandı. Ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, olayda kullanıldığı ileri sürülen 3 adet av tüfeğine ise el koydu. Soruşturma sürüyor.