Konya'da hurdaya çıkarılan uçak kafeterya yapılacak

Faydalı hizmet ömrünü dolduran 54 metre boyunda ve 50 metre kanat genişliği olan Airbus A300 tipi uçak, Atatürk Havalimanı'nda parçalandıktan sonra Konya'ya getirilerek Konya-Ankara çevre yolu üzerinde yapımı devam eden Türk Yıldızları Parkı'na konuldu.

Konya'da hurdaya çıkarılan uçak kafeterya yapılacak

SU ÜZERİNDEYMİŞ GİBİ MASALARDA OTURULACAK

Burada yeniden birleştirilmeye başlanan A300 tipi uçak, 350 kişilik kafeterya olarak hizmet verecek. 12 bin metrekarelik göletin üzerine konuşlandırılacak olan kafeterya uçağın bahçe bölümü cam iskele üzerine yapılacak. Su üzerindeymiş gibi masalarda oturanlar göletin içindeki balıkları rahatlıkla görebilecek.

PARKTA ANITLAR, TİYATRO VE SERGİ DE BULUNACAK

Havacıllık Müzesi olarak tasarlanan Türk Yıldızları Parkı'na ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları tarafından daha önce kullanılan ve ömrünü tamamlamış 2 F-5 jet uçağı konulacak. Parka gelenler bu jet uçaklarını görme imkanı bulacak. 321 bin metrekarelik alanıyla Konya'nın en büyük parklarından olan Türk Yıldızları Parkı'nda ayrıca anıtlar, amfi tiyatro, sergi alanları, yürüyüş, spor, fitness, çocuk oyun alanlarıyla ateşli piknik alanı ve otopark yer alacak.